Μηλόπιτα αφράτη γλυκιά τραγανή !!!
Posted on 6:13 π.μ.by gata
Υλικά και Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπολ 250 γραμμάρια.βούτυρο μαλακό και 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη και τα ανακατεύουμε με σπάτουλα.
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε 4 κούπες αλεύρι,1 φακελάκι μπέικιν1 βανίλια,λίγο αλάτι.
Ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε μέσα το βούτυρο ζάχαρη,3 αυγά,και ανακατεύουμε να γίνει μια τρίφτη ζύμη όχι πολύ ανακάτεμα.
Την τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Στην συνέχεια την βγάζουμε και παίρνουμε ένα ταψί 30cm το βουτυρώνουμε πολύ καλά και τοποθετούμε μέσα ζύμη από την οποία όμως κρατάμε λίγο.
Ρίχνουμε την γέμιση Μήλων:
Αφού είχαμε τρίψει 10 μήλα μεσαίου μεγέθους κόκκινα,τα είχαμε σε σουρωτήρι με ζάχαρη,και κανέλα.
Απάνω βάζουμε την υπόλοιπη ζύμη και το τοποθετούμε στον προθερμασμένο φούρνο μας και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς αντιστάσεις για 50 λεπτά!
Tzeni Tsanaktsidou"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ