Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020

♥️ Τούρτα αμυγδάλου εύκολη !



♥️ Τούρτα αμυγδάλου !!!!♥️

Για το παντεσπάνι.
5 αυγα.
1 ποτήρι νερού ζάχαρη.
1 ποτήρι αλεύρι γ.ο.χ.
1 φλυτζάνι του καφέ αλεσμενο αμύγδαλο.
1 μπεκιν.
2 βανίλιες.
Τα χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με τη σειρά που τα γράφω.


Σιρόπι
1 ποτήρι του νερου νερο.
1 ποτήρι νερού ζάχαρη.
1 κουταλιά της σούπας εσανς πικραμυγδαλο.
Για την κρέμα πατισερι.
2 κουπες γάλα.
Μιση κούπα ζάχαρη.
3 κουταλιές τηςσούπας αλεύρι
2 κουταλιές σούπας κορν φλαουρ.
3 βανίλιες
2 κρόκους.
1 κουπα σαντιγί.
Ολες οι κουπες ειναι του νες καφε.


Εκτέλεση
Στο μάτι τις κουζίνας έβαλα την κατσαρόλα έριξα το γάλα, τη ζάχαρη, το αλεύρι, το Κορν φλάουρ, τις βανίλιες, μόλις εβρασαν προσθεσα τους κρόκους, ανακατευωντας καλά, κ τέλος πήρα την κατσαρόλα στην άκρη κ πρόσθεσα ένα ποτήρι σαντιγί ανακατεύωντας καλά να ενσωματωθεί με το μείγμα.
Για τη γαρνιτουρα κρεμα σαντιγί.
1φυτικη 500γρ.
1 Ζαχαρούχο.


Εκτέλεση
Ετοιμάζω το παντεσπάνι το βαζω σε τσερκι 26εκ. Και το ψήνω 30 λ αντισταση 170βαθμους.
Εβρασα το συροπι για 3λ και οταν παγωσε εριξα την εσάνς.
Εκοψα το παντεσπανι στα τρια το σιροπιασα και αρχισα να στρωνω την κρεμα πατισερι 2 στρωσεις αναμεσα στα τρια κομμάτια.
Γαρνιρισα εξωτερικά με την σαντιγί αμυγδαλα φιλε και στο τελος τα κερασακια.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Κατερινα Μαδικα‎ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ