ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΕΥΣΤΙΚΑ ΑΦΡΑΤΑ ΤΣΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΜΕΡΕΝΤΑΣ!!!!
ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ::
1 ποτηρι γαλα χλιαρο προς ζεστο,
1 ποτηρι νερο χλιαρο προς ζεστο,
2 φ.ξερη μαγια,
3 αυγα,
1,5 ποτηρι ζαχαρη,
1 και 1/2 φ.μπεικιν ,
1 κουτ.γλυκού .μαχλεπι,
1 κουτ γλυκού .κακουλε,
ξυσμα ενος πορτοκαλιου,
3 βανιλιες,
3 κ.σ.λιωμενο ζεστο βουτυρο,
1 κιλο αλευρι για τσουρεκια η και για ολες της χρησεις,
200 γρ μερεντα!!!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βαζουμε στο μπολ το γαλα το νερο τις μαγιες και ανακατευουμε με συρμα!
Ριχνουμε την ζαχαρη,τα αυγα,τα μυρωδικα,το βουτυρο και ανακατευουμε με συρμα!!!
Ριχνουμε 2 ποτηρια αλευρι και μια πρεζα αλατι και ανακατευουμε με ξυλινη κουταλα!
Τελος ριχνουμε σιγα-σιγα αλευρι και ζυμωνουμε σε αφρατη ζυμη να μην κολλαει!!!!!
Την σκεπαζουμε για 1 ωρα και 20 λεπτα!!!
Στην συνεχεια την ξεφουσκωνουμε και την βαζουμε πανω στον παγκο!!!!
Την κοβουμε σε κομματια!
Φτιαχνουμε 10 μπαλιτσες ισα με ενα μανταρινι και αλλες 30 ισα με ενα καρυδι!!!!!
Τις σκεπαζουμε για 20 λεπτα!!!!!
Εχουμε βαλει πανω σε λαδοκολα την μερεντα κουταλακι κουταλακι και την βαζουμε καταψυξη!!!!
Και συνεχιζουμε παταμε τις μπαλες τις μεγαλες με το χερι βαζουμε μερεντα και το κλεινουμε το φτιαχνουμε ξανα μπαλα και το παταμε!!!
Τις υπολοιπες μπαλιτσες τις φτιαχνουμε ανα 3 πλεξουδες!!
Και τις βαζουμε γυρω-γυρω στο καθενα!
Τα αφηνουμε για 30 λεπτα!
Τελος τα αλοιφουμε με 3 κροκους αυγων αραιωμενους με κρυο νερο ριχνουμε τρουφα και τα.ψηνουμε στους 180 β.προθ αντισ για 25 λεπτα φυσικα αναλογα τον φουρνο!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou ..ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!