Ποντιακά πιροσκί με γέμιση !!!
Ποντιακά πιροσκί με τυρί και πατάτες για όλα τα γούστα, πολύ αφράτα με υπέροχη ζύμη μπορούμε να κάνουμε και στο φούρνο με γέμιση και αλμυρά και γλυκά, αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε σε 180°
Μετράμε με το ποτήρι 250γρ.
Για ζύμη
1 ποτηρι χλιαρό γαλα
1ποτηρι χλιαρό νερό
1ποτηρι ηλιελαίο
1 φακελάκι μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού ζαχαρη
1κουταλακι του γλυκού αλατι
700 γραμ αλευρι γοχ. περίπου μπορεί και λίγο παραπάνω να μην κολλάει στα χέρια
Σε ένα λεκανάκι ανακατεύω το χλιαρό γάλα το νερό και τη μαγιά, μετά τά υπόλοιπα υλικά στο τέλος το αλεύρι κοσκινισμένο λίγο λίγο μέχρι να γίνει μαλακή ζύμη , να μην κολλάει στα χέρια. Σκεπάζω με μια καθαρή πετσέτα, αφήνω να φουσκώσει 30-40 λεπτά.
Γεμιση - 300 γραμ φετα ενα αυγο πιπερι
Γέμιση- 4 μέτριες πατάτες βραστές πατάμε σαν πουρέ, σέ ένα τηγάνι με ελαιόλαδο τσιγαριζουμε ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο ανακατεύουμε με τις πατάτες , αλάτι πιπέρι , πάπρικα
Μολις φουσκωσει η ζυμη κάνω μπαλάκια ,ανοίγω γεμιζω και κλεινω καλά . Τηγανίζουμε με μπόλικο ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά !!!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. 'Αννα Αννούλα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ