Τσουρεκοκεικ γεμιστό αφράτο,γευστικό απλά εξαιρετικό!!
ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:::
1 ποτήρι γάλα φρέσκο χλιαρό,
1 φακελάκι ξερή .μαγια,
25 γρ νωπή μαγιά,
2 φλ.του ελληνικού ζάχαρη,
μια πρέζα αλάτι,
50 γρ βούτυρο λιωμένο ζεστό,
μισό ποτήρι ζεστό νερο,
μυρωδικά πχ.μαχλέπι ,
3 ποτήρια αλεύρι εδώ το ρυθμίζουμε εμείς!!!!
ΕΚΤΈΛΕΣΗ,::
Βάζουμε στο μπολ το γάλα ,ζάχαρη,μάγιες και ανακατεύουμε με σύρμα!
Ρίχνουμε το νερό -βουτυρο-αλατι-μυρωδικα και ανακατεύουμε με σύρμα!
Συνεχίζουμε ρίχνουμε 1 ποτήρι και ακόμη ένα μισό αλεύρι και ανακατεύουμε με σύρμα!
Τέλος ρίχνουμε σιγα-σιγα αλεύρι και ζυμωνουμε σε αφρατη ζύμη να μην κολλάει!
Την σκεπάζουμε για 2 ώρες!
Η ζύμη όταν την ζυμωνουμε θα πρέπει να είναι ζεστή!
Βουτυρωνουμε καλα την φόρμα και πασπαλιζουμε παντού σουσάμι!
Βάζουμε την ζύμη στον πάγκο!
Παίρνουμε τον πλάστη και ανοίγουμε ένα παχύ φύλλο!
Βάζουμε Μερέντα και το κλείνουμε σε ρόλο!
Στην συνέχεια το βάζουμε μέσα στην φόρμα και το σκεπάζουμε για 30 λεπτά!
Μπορούμε να παραλείψουμε την Μερέντα και να προσθέσουμε στην ζύμη ζάχαρη!
Αλείφουμε με γάλα και Ψήνουμε στους 180 β προθ.αντισ.μεσαια σχάρα για 50 λεπτά!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!