Τρίτη 20 Απριλίου 2021

Τάρτα φρούτων νηστίσιμη!!!!


 

Τάρτα φρούτων νηστίσιμη!!!!
Για τη βάση
250γρ φυτική μαργαρίνη
3 κούπες αλεύρι γοχ κοσκινισμένο
1 κγ μπέικιν πάουντερ
5 κσ. κρύο νερό
4 κσ. ζάχαρη
3 κάψουλες βανίλιας
Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα
Σέ ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και τη ζάχαρη , προσθέτουμε τά κόμματα της παγωμένης μαργαρίνης και τρίβουμε με τά χέρια μας μέχρι να ενσωματωθούν καλά, προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό μέχρι να γίνει μία σφιχτή ζύμη, βάζουμε σε σακούλα και αφήνουμε στο ψυγείο μισή ώρα. Ανοίγουμε με τά χέρια την ζύμη και τοποθετούμε σε ταρτιέρα καλύπτοντας και τά τοιχώματα, τρυπάμε τη ζύμη  με ένα πιρούνι. Ψήνουμε 180° 30 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει χρώμα, αφήνουμε να κρυώσει.
Για την  κρέμα
1/2 κούπα κορν φλάουρ
2 κούπες γάλα αμυγδάλου
1/2 κούπα ζάχαρη
ξύσμα λεμονιού
Σέ μία κατσαρόλα ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη το κορν φλάουρ με το κρύο γάλα μέχρι να λιώσει, βάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να γίνει σφικτή κρέμα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει.
Ζελέ ( αν νηστεύουμε δεν βάζουμε ζελέ βάζουμε λίγο μέλι η σιρόπι αρεσκείας σας πάνω στο φρούτα)
1 κονσέρβα ροδάκινο 🍑
 ζελέ βερίκοκο  με φακελάκι με οδηγίες που γράφει. Έκανα μικρή δόση.
Φρέσκα φρούτα
Πασπαλίζουμε την ζύμη με λίγο σιρόπι του γλυκού κουταλιού μετά στρώνουμε την κρέμα από πάνω τά φρούτα και ρίχνουμε λίγο ζελέ.
Δεν έχω δοκιμάσει αλλά υπάρχει ζελατίνη νηστίσιμη Εδω --
https://www.mybiohouse.gr/agar-agar-vio-28gr

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  'Αννα ΑννούλαΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ