Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2021

Εκλέρ φανταστικά !!!


 
Αυτά τα νόστιμα εκλεράκια θα τα λατρέψετε!!!

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

4 κουταλιές της σούπας βούτυρο,1 φλυντζάνι τσαγιού αλεύρι, 1 φλυντζάνι τσαγιού νερό, μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι, 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη!

Βάζουμε στην κατσαρόλα το νερό, βούτυρο, αλάτι και το βράζουμε 2 λεπτά! Ρίχνουμε μέσα την ζάχαρη και το βράζουμε 2 λεπτά! Τέλος το αλεύρι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.

Όταν η ζύμη μαζευτεί γύρω γύρω από την κουτάλα, την τοποθετούμε σε γυάλινο μπολ και την αφήνουμε 5 λεπτά! Ρίχνουμε μέσα 4 αυγά ένα ένα και ανακατεύουμε 12 λεπτά!

Τοποθετούμε το μείγμα σε κορνε και κάνουμε μπαστουνάκια μικρά πάνω στην λαδόκολλα! Τα αλείφουμε με κρόκο αυγού και τα αφήνουμε 30 λεπτά! Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς 35 λεπτά αντιστάσεις πάνω κάτω μεσαία σχάρα και συνεχίζουμε άλλα 40 λεπτά με λίγο ανοιχτή την πόρτα, τοποθετώντας μια πετσέτα ενδιάμεσα στον φούρνο!

Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά!

ΚΡΕΜΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βάζουμε στην κατσαρόλα 1 λίτρο γάλα με 1 φλυντζάνι τσαγιού ζάχαρη να ζεσταθεί! Ρίχνουμε μέσα 4 κουταλιές της σούπας γεμάτες κορν φλάουρ με 2 κουταλιές της σούπας γεμάτες αλεύρι αφοί προηγουμένως της έχουμε διαλύσει λίγο από το ζεστό γάλα!Ανακατεύουμε μόλις πήξει, κατεβάζουμε και προσθέτουμε μέσα 1 βανίλια και 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο!

Την αφήνουμε να κρυώσει καλά!

ΓΛΑΣΣΟ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

200 γραμμάρια κουβερτούρα, 2 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο: Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρι και προσθέτουμε το λάδι !

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ: Παίρνουμε το εκλερακι στο χέρι το κόβουμε στην μέση, τοποθετούμε κρεμά και με προσοχή το βουτάμε στην σοκολάτα.


Συνταγή φωτό εκτέλεση από κυρία Tzeni Tsanaktsidou – ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!