Μπισκότα κανέλας !!!
·
ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΑΝΕΛΑΣ!!!
🍪🍪🍪🍪🍪🍪🍪🍪🍪🍪🍪🍪
ΥΛΙΚΑ
1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι
1/2 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα σπορέλαιο
2 βανίλιες
1 κ.τ.γ baking powder
1 κ.τ.γ σόδα
1/2 κ.τ.γ κανέλα
Μιά τσιμπιά γαρύφαλλο τριμμένο
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
400 περίπου γρ. αλεύρι ΓΟΧ
ή και λίγο παραπάνω , μέχρι να έχουμε ένα ζυμαράκι εύπλαστο που δεν κολλάει στο χέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάλτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα να προθερμανθεί.
Ανακατέψτε σε ένα μπολ, τη ζάχαρη με το σπορέλαιο μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Σε ένα άλλο μπολ, βάλτε το χυμό με τη σόδα. Μόλις αφρίσει ρίξτε το χυμό μέσα στο λάδι με τη ζάχαρη. Έπειτα προσθέστε τις βανίλιες, το baking, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το ξύσμα πορτοκαλιού και λίγο-λίγο το αλεύρι ώστε καθώς ζυμώνετε να έχετε μια εύπλαστη ζύμη που δεν θα κολλάει στα χεριά σας.
Η συνταγή έλεγε 450 γρ αλεύρι, εμένα μου πήρε περισσότερο.. Με το ματι!
Ανοίξτε τη ζύμη σας σε φύλλο με πάχος 1 εκ. και φτιάξτε σχήματα με κουπάτ ή με ένα ποτήρι.
Βάλτε τα επάνω σε λαδόκολλα, πασπαλίστε με λιγη κανέλα και ζάχαρη και ψήστε για 10 λεπτά, στον αέρα, ή αναλογα με τις οδηγίες του φουρνου σας!!!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Sunday Lous ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ