Πάρα πολύ ωραίο ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΆΝΙ όπως παλιά!!!!Συνταγή της γιαγιάς μου!!!!!
ΣΥΝΤΑΓΉ Υλικά:
8 αυγά μεγάλα ίδιου μεγέθους!
200 γρ σιμιγδάλι ψιλό,
100 γρ ζάχαρη,
3 βανίλιες,
ξύσμα 1 λεμονιού,
1 κ γ μπέικιν.
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα!!
Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη και τις βανίλιες να αφρατεψει το μείγμα!
Ανακατεύουμε σε ένα μπολακι το μπέικιν με το σιμιγδάλι και το ρίχνουμε σε δόσεις στο μείγμα κροκων!
Συνεχίζουμε σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε στο μείγμα το ξύσμα!
Τέλος ρίχνουμε σε δόσεις την μαρέγκα ανακατεύουμε πολύ απαλά με μαριζ να μην βγει ο αέρας να ενσωματωθεί η μαρέγκα με το μείγμα!
Λαδωνουμε το ταψί μας ρίχνουμε απαλά το μίγμα και πιάνοντας με τα χέρια το ταψί το χτυπάμε 2 φορές πάνω στον πάγκο!
Το ψήνουμε στους 180 προθ.μεσαια σχάρα για 50 λεπτά!
Και αφού σβήσουμε τον φούρνο το αφήνουμε μέσα 2 λεπτά!
ΣΙΡΌΠΙ:
Βράζουμε 3 ποτήρια νερό με 2 ποτήρια ζάχαρη,μισό λεμόνι με την σάρκα του για 10 λεπτά!
Στο τελευταίο λεπτό ρίχνουμε μέσα 1 κ σ.γλυκοζη εάν θέλουμε!
Μόλις το κατεβάζουμε από την εστία ρίχνουμε μέσα 1 κ.σ.βουτυρο αγελαδινό το αφήνουμε να λιώσει μόνο του και στην συνέχεια σιροπιαζουμε το κρύο γλυκό σιγα-σιγα!
Δηλαδή πολύ κρύο γλυκό και καυτό σιρόπι!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!