Κουλούρια Θεσσαλονίκης !!!Ζεστά ,ζεστά !!!
Κουλούρια Θεσσαλονίκης !!!Ζεστά ,ζεστά έτοιμα προς βρώσιν!!!
Υλικα:
200 ml χλιαρο νερο
1/2 φακ.ξερη μαγια
2 κ.σ.ελαιολαδο
1 κ.γ.ζαχαρη
1 κ.γ.αλατι
Αλευρι γ.ο.χ.περιπου 450 με 500 γρ.
Ζαχαρονερο +σουσαμι
Ετοιμαζουμε την ζυμη μας διαλυωντας στο νερο την μαγια προσθετουμε τα υπολοιπα υλικα με τελευταιο το αλευρι.
Η ζυμη ειναι αφρατη και δεν κολλα στα χερια.
Αφηνουμε να φουσκωσει.
Πλαθουμε σε μπαλακια τα αφηνουμε σκεπασμενα με μεβρανη για 10 λεπτα.
Πλαθουμε σε κορδωνια και τα κανουμε κυκλο.
Τα βουταμε στο ζαχαρονερο και μετα στο σουσαμι.
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 200 βαθμους στις αντιστασεις.
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Μαρινα ΜισαηλιδουΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ