Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021

Γλυκόξινο χοιρινό με ρύζι μπασμάτι !!!Ενα πεντανόστιμο πιάτο !!!


 

Κάτι ιδιαίτερο για σήμερα!!Γλυκόξινο χοιρινό με ρύζι μπασμάτι !!!Ενα   πεντανόστιμο πιάτο....που θα σας ταξιδέψει σε μέρη εξωτικά ....!!!!!


Υλικά
1 1/2 κιλό χοιρινή σπάλα κομμένη σε κύβους
1 1/2 σφηνάκι λάδι
1 σφηνάκι λευκό κρασί
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι χοντροκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
4 φέτες ανανά κομπόστα
2 κ.σ κορν φλαουρ
1/2 φλ. χυμό ανανά (από την κομπόστα
5 κ.σ κέτσαπ
2 κ.σ μηλοξυδο
2 κ.σ καστανή ζάχαρη
1 κ.σ σόγια σως
Αλάτι πιπέρι
1 ποτήρι ρύζι μπασμάτι
3 ποτήρια  νερό
Αλάτι
2 κ.σ βούτυρο
Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ τηγάνι -κατσαρολα βάζω το λάδι να κάψει και θωρακιζω το χοιρινό το οποίο έχω αλατοπιπερωσει.
Αφού πάρει χρώμα το σβήνω με το κρασί.
Προσθέτω ελάχιστο νεράκι και σιγοψήνω το κρέας για 45-50 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Οταν σωθούν τα υγρά του και έχει μείνει το κρέας με το λαδακι του , πασπαλιζω με το κορν φλαουρ και γυρίζω λίγο το κρέας να πάει παντού .
Προσθέτω το χοντροκομμένο κρεμμύδι τις πιπεριές , το φρέσκο κρεμμυδάκι και σοτάρω μέχρι να γυαλίσουν τα λαχανικά.
Προσθέτω τον ανανά μαζί με το χυμό του , την ζάχαρη , το ξύδι, τη σόγια σως, την κέτσαπ και ανακατεύω καλά.
Δοκιμάζω αν χρειάζεται λίγο αλάτι ακόμα.
Προσθέτω ελάχιστο νεράκι και ψήνω για 20 λεπτά ακόμα μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρω με ρυζακι .
Για το ρύζι
Σε βαθύ κατσαρολάκι βάζω το νερό με το βούτυρο να βράσουν.
Αλατιζω και όταν πάρει βράση προσθέτω το ρύζι.
Ανακατεύω και βράζω για 6 λεπτά.
Κατεβάζω από τη φωτιά , σκεπάζω την κατσαρόλα με μια καθαρή πετσέτα και από πάνω κλείνω με το καπάκι της.
Αφήνω 5-10 λεπτά να σταθεί και να τραβηξει το ρυζακι όλα τα υγρά  και σερβίρω.
Καλή επιτυχία!!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία  Tzela AntonopoulouΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ