Χαλβάς Φαρσάλων ζεστός ζεστός χωρίς αμύγδαλα μιας και δεν αρέσουν στα παιδιά...
Συνταγή
1 συσκευασία νεζεστέ 300gr.
4 ποτήρια ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
3/4 του ποτηριού σπορέλαιο
1βανίλια
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε το ένα ποτήρι ζάχαρη να πάρει ωραίο χρώμα.
Όχι πολύ σκούρο.
Σε μία λεκανίτσα λιώνουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Μόλις λιώσει η ζάχαρη ρίχνουμε τα υλικά που λιώσαμε και ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά ώσπου να αρχίσει να κοχλάζει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Τέλος γυρίζουμε στο ταψί τον χαλβά, πασπαλίζουμε με ζάχαρη και το βάζουμε στο γκριλ της Κουζίνας πάνω πάνω ώσπου να καεί η ζάχαρη σε δυνατή θερμοκρασία.
Δέκα λεπτά περίπου.
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Παναγιώτα ΚαρακούλαΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ