Μπισκοτάκια πέταλο με αμύγδαλο κ σοκολάτα !!!
ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΠΈΤΑΛΟ ΓΕΜΙΣΜΈΝΑ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΦΙΣΤΙΚΙ!!
ΥΛΙΚΑ
380 γρ αλεύρι
100 γρ κορν φλάουρ
200 γρ βούτυρο λιωμένο
3 βανίλιες
1 αυγό
2 κουταλιές ζάχαρη άχνη
Μία πρέζα αλάτι
70 γρ ανθόνερο
70 γρ γάλα
ΓΕΜΙΣΗ
250 γρ αμύγδαλα χοντρό τριμμένα
2 κουταλιές καραμελωμενο γάλα ή μαρμελάδα
ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
150 γρ κουβερτούρα
1 κουταλάκι ηλιέλαιο
Μαρμελάδα
Φυστικι ανάλατο και ψημένο
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Βάζουμε τα τρία πρώτα υλικά σε μια λεκάνη και τα τρίβουμε με τα χέρια μας να γίνουν ψυχουλακια.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε να γίνει μια μαλακή ζύμη, την αφήνουμε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε τα αμύγδαλα με το καραμελωμενο ζαχαρούχο, παίρνουμε μια μικρή ποσότητα και τα κάνουμε μπαλάκια.
Παίρνουμε μια ποσότητα από τη ζύμη τα κάνουμε και αυτά μπαλάκια, κανονίζουμε να είναι ίσα στον αριθμό με τα μπαλάκια του αμυγδάλου.
Ανοίγουμε τα μπαλάκια ζυμης σε μικρά στρογγυλά φυλλαράκια με τα χέρια μας, πλάθουμε τα μπαλάκια της γέμισης σε μακρόστενο σχήμα το τοποθετούμε πάνω στο φυλλαράκι και το τυλιγουμε, κλείνουμε καλά την ένωση τα γυρίζουμε σαν πεταλάκι τα βάζουμε στο ταψί με χαρτί ψησίματος και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 170 βαθμούς αέρα για 20 με 25 λεπτά αναλόγως τον φούρνο.
Όταν ψηθούν τα αφήνουμε να κρυωσουν, λιώνουμε την σοκολάτα κουβερτούρα σε Μπεν Μαρί και βουτάμε μέσα το μισό μπισκοτάκι, τα βάζουμε να παγώσουν στο ψυγείο και κατόπιν αλείφουμε το υπόλοιπο μισό με αραιωμένη μαρμελάδα και πασπαλίζουμε φυστικι.
Φωτογραφίες διαδικασίας στα σχόλια.
Η συνταγή είναι από το διαδίκτυο πρώτη φορά τα φτιάχνω.
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Litsa KokkoniΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ