Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021

Μπιφτεκόπιτες !!!


 Σήμερα έφτιαξα μπιφτεκόπιτες και για όσους τρώνε κρέας!!
Τα μπιφτέκια ψημένα στο σχαροτήγανο και οι πατατούλες στο φούρνο σε λαδόκολλα σαν τηγανητές με τζιτζικάκι ντοματούλα κρεμμυδάκι Μπουκιά και συγχώριο 👌😋


Μπιφτέκια
Σε μισό κιλό κιμά ανάμικτο προσθέτω τέσσερις φέτες ψωμί μουλιασμένο σε νερό και στημένο καλά... 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα... Μία κουταλιά μουστάρδα, τρεις κουταλιές ελαιόλαδο, 2 κουταλιές ξύδι, 1 αυγό, αλάτι πιπέρι ρίγανη λίγο κύμινο, και λίγη πάπρικα.... Ανακατεύω και ζυμώνω πολύ καλά τα υλικά να ενσωματωθούν και αφήνω στο ψυγείο για καμιά ώρα...✓✓
Στη συνέχεια βάζω το σχαροτήγανο πάνω στην εστία να κάψει το λαδώνω με ένα πινέλο και τοποθετώ τα μπιφτέκια... Τα γυρίζω δυο-τρεις φορές και τα πατάω με μία σπάτουλα....✓✓✓
Καθαρίζω τις πατάτες τις κόβω σαν τηγανιτές τις ξεπλένω και τις στεγνώνω σε απορροφητική πετσέτα... Τις βάζω σε λαμαρίνα με λαδόκολλα αλατίζω και ραντίζω με λίγο λαδάκι ανακατεύω καλά και τις ψήνω στους 220 βαθμούς με αέρα για περίπου 35 λεπτά...✓
Τζατζίκι
1 γιαουρτάκι στραγγιστό
1 αγγουράκι τριμμένο
1 έως 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά ξύδι
Αλατάκι κατά βούληση
Τρίβουμε και στύβουμε πολύ καλά το αγγούρι να φύγουν τα νερά του... Προσθέτουμε όλα τα παραπάνω υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά... Σερβίρουμε τις πιτούλες μας με τζατζίκι ντοματούλα σε φετούλες κρεμμυδάκι σε λεπτές ροδέλες τα μπιφτέκια τις πατατούλες, τυλίγουμε και απολαμβάνουμε...✓✓✓

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία  Marina Xatzidaki ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ