Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022

New York Cheesecake με σάλτσα καραμέλας !!!


New York Cheesecake με σάλτσα καραμέλας και αφράτη πεντανόστιμη βελούδινη κρέμα !!!


ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ
180 γρ μπισκότα digestive
90 γρ βούτυρο


ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
600 γρ τυρί κρέμα
180 γρ ζάχαρη
150 γρ γιαούρτι στραγγιστό
370 ml κρέμα γάλακτος
3 αυγά
 3 κ. σ. κορν φλάουρ
Χυμό μισού λεμονιού
2  κουταλάκια εκχύλισμα βανίλιας.


ΚΑΡΑΜΕΛΑ
200 γρ ζάχαρη
2 κουταλιές νερό
120 ml κρέμα γάλακτος
60 γρ βούτυρο (εγώ έβαλα 30 γρ)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε τα μπισκότα, λιώνουμε το βούτυρο  τα αναμιγνύουμε και τα στρώνουμε στον πάτο μιας αποσπώμενης φόρμας που έχουμε βάλει χαρτί ψησίματος στον πάτο και στα τοιχώματα , με διάμετρο 21 εκατοστά.
Εξωτερικά καλύπτουμε με αλουμινοχαρτο τη βάση της φόρμας.
Χτυπάμε όλα τα υλικά για την κρέμα με τη σειρά που αναγράφονται, τα αυγά ένα ένα και τα ρίχνουμε πάνω στο μπισκότο, ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο σε Μπεν Μαρί στους 180 βαθμούς Κελσίου για μισή ώρα και μετά χαμηλώνουμε στους 150 για 40 λεπτά. Κλείνουμε  το φούρνο και αφήνουμε τη φόρμα για μια ώρα μέσα.
Κατόπιν τη βγάζουμε αφήνουμε να κρυώσει την τοποθετούμε σε μια πιατέλα και ρίχνουμε τη σάλτσα καραμέλας.


ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ
Ρίχνουμε τη ζάχαρη σε ένα σκεύος με το νερό και σε χαμηλή φωτιά την  αφήνουμε να λιώσει και να γίνει καραμέλα προσοχή όμως να μην καεί και πικρισει, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος που την έχουμε ζεστάνει και κατόπιν το βούτυρο να λιώσει και το τραβάμε από τη φωτιά.
Η συνταγή είναι από το διαδίκτυο.

Εκτέλεση φωτό  από κ.   Litsa KokkoniΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ