Κυριακή 20 Μαρτίου 2022

Μανιταρόσουπα το κάτι άλλο από νοστιμιά !!!!




 Μια καταπληκτική πολυ αγαπημένη μανιταρόσουπα όπως την φτιάχνω χρόνια  εγώ κι όλοι τρώνε από 2 πιάτα ..Δοκιμάστε την και θα με θυμηθείτε ... !!!!!

ΥΛΙΚΑ

1 συσκευασία μανιτάρια πλευρώτους 

1 κουταλιά σούπας βούτυρο γάλακτος  ή ότι έχετε και 5 κουταλιές σούπας λάδι ..η αν δεν θέλετε βούτυρο βάλτε το ανάλογο λάδι ..εγώ βάζω κ βούτυρο .

1 ματσάκι μαιντανό 

1 ματσάκι άνηθο 

1 ξερό κρεμμύδι μέτριο 

7 κρεμμυδάκια φρέσκα 

10 φύλλα μαρούλι

2 κύβους ..δίνει νοστιμιά μπορείτε κ 1 να βάλετε 

1 κουταλιά σούπας αλεύρι 

πιπέρι 

δοκιμάζοντας οταν βράζει αν θέλει προσθέστε λίγο αλάτι ..λίγο 

1 κουπάκι του καφέ ρύζι προαιρετικό ..εγώ βάζω ..  

.


ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ 

3 ζουμερά λεμόνια 

2 αυγά 

1 κουταλιά σούπας αλεύρι 


 Ψιλοκόβω πρώτα όλα τα υλικά όπως μανιτάρια ,μαϊντανό ,άνηθο,κρεμμυδάκια φρέσκα ,κρεμμύδι ξερό,μαρούλι.

Βάζω στην κατσαρόλα το βούτυρο με το λάδι μαζί και τα μανιτάρια με τα κρεμμυδάκια τα φρέσκα κ το ξερό και τα σοτάρω περίπου 10 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά .

Συγχρόνως έχω ζεστάνει νερό .

.

 

Μόλις σοταριστούν καλά τα ραντίζω ανακατεύοντας με την μία κουταλιά αλεύρι ανακατεύω κ προσθέτω νερό βάζω μία κανάτα αυτην που ζεσταίνει νερό .

Μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνω τον μαϊντανό τον άνηθο τα μαρούλια τους κύβους το πιπέρι και αλάτι αφού πρώτα δοκιμάσω να δώ αν θέλει λίγο λογω κύβων .

Μαγειρεύω για 20 με 25 λεπτά που κ που ανακατεύω ..αν δείτε κ έχει πιεί το νερό προσθέστε λίγο καυτό πάντα .

Προσθέτω το ρύζι και μαγειρεύω άλλα 15 λεπτά να βράσει το ρύζάκι .

Τώρα το δικό κου αυγολέμονο που δεν κόβει ΠΟΤΕ !

Βάζω στο μούλτι 2 αυγά το χυμό από 3 λεμόνια ζουμερά ...μας αρέσει λεμονάτη ... και την μία γεμάτη κουταλιά αλεύρι .

Τα χτυπάω 1 λεπτό και οπως βράζει η σούπα η οποία πρέπει να είναι ζουμερή το ρίχνω κατ ευθείαν μέσα ανακατεύοντας --δεν κόβει με τίποτα ---με την κουτάλα και αφού πάτει δυο τρεις βράσεις είναι έτοιμη !!!! Δοκιμάστε την είναι όνειρο !!!!

.



Αν θέλετε να την κάνετε νηστίσιμη μην βάλετε βούτυρο μόνο λάδι και μην βάλετε κ αυγά παρά χτυπήστε στο μούλτι λεμόνι με αλεύρι ..αν δεν σας αρέσει με το αλεύρι που γινετε πεντανόστιμη αντικαταστήστε το με κορν φλάουρ .

Εκτέλεση φωτό συνταγή απο ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ  

Ετσι φτιάχνω κ την μαγειρίτσα μια κ αποφεύγω το κρέας .