Πέμπτη 7 Απριλίου 2022

Πιροσκί με πατάτα!!!

Πιροσκί με πατάτα!!

Για την γέμιση
Βράζω 1 κιλό πατάτες και τις λιώνω με πιρούνι, ψιλοκόβω ένα κρεμμύδι ξερό και το περνάω από το τηγάνι με δύο κουταλιές ελαιόλαδο να πάρει λίγο χρώμα.
Το ρίχνω μέσα στο μπολ με την πατάτα και συμπληρώνω λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό ή άνηθο όποιος θέλει, αλάτι και λίγη ρίγανη.
(Αφήνω στην άκρη)
Για την ζύμη
Από το νερό που είχα βράσει τις πατάτες, βάζω σε μπολ 500ml σε μια λεκάνη και περιμένω να κρυώσει λίγο, έπειτα βάζω 10 γρ, μαγιά ξερή, δύο κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, 1 κουταλιά ζάχαρη,850 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις και λίγο αλάτι.
Φτιάχνω τη ζύμη και περιμένω να ανέβει (περίπου 1 ώρα) .
Χωρίζω σε μικρά κομμάτια και ανοίγω σε στρογγυλό σχήμα ρίχνω μια κουταλιά από το μείγμα της πατάτας και κλείνω.
Τα τηγανίζω σε ηλιέλαιο και αφήνω σε χαρτί κουζίνας να κρυώσουν.
Βγήκαν τέλεια και αφράτα!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Μαρία ΜανιουδάκηΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ