Παρτσαλόπιτα ή πατσαβουρόπιτα γλυκιά. Νοστιμότατο, εύκολο κ γρήγορο γλυκό με σίγουρη επιτυχία !!
Υλικά
Μισό κιλό φύλλο κρούστας
6 αβγά
1φλυτζανα τσαγιού ζάχαρη
2κουταλακια μπέικιν
2-3 βανίλιες
250 γρ γιαούρτι στραγγιστό
1φλυτζανα καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο
Χτυπάμε πολύ καλά να γίνουν κρέμα ζάχαρη κ αβγά συν τις βανίλιες . Ρίχνουμε το γιαούρτι κ τέλος το καλαμποκέλαιο με το μπέικιν.
Σε ένα πυρέξ ή ταψί μακρόστενο 30 νούμερο αλείφουμε με λίγο βούτυρο καλό. Στρώνουμε ένα φύλλο κρούστας κ από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα σουρωμένα σαν ακορντεόν. Ρίχνουμε από πάνω το μείγμα κ με ένα πιρούνι σπρώχνουμε ελαφρά την κρέμα να πάει ανάμεσα στα φύλλα. Ψήνουμε στους 180 πάνω κάτω για 30-35 λεπτά. Σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι καυτό γλυκό κ αφήνουμε να κρυώσει.
Σιρόπι
3ποτηρια νερό
2ποτηρια ζάχαρη
1βανιλια
Χυμό από μισό λεμόνι κ ξύσμα λεμονιού.
Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά από την ώρα που αρχίζει να βράζει.
Αν έχουμε κ παγωτό σερβίρουμε με μια μπάλα να ολοκληρωθεί η αμαρτία...😀
Αν μείνει κ δε φαγωθεί αμέσως κάθε μέρα που περνάει γίνεται κ πιο ωραίο.
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Μαίρη Ηλιοπούλου !!