Τρίτη 10 Μαΐου 2022

Σπετσοφάι !!!


 
Πολύχρωμες πιπεριές και χωριάτικο σπιτικό λουκάνικο μας κάνουν ένα φανταστικό σπετσοφάι !!!!

Επιβάλλεται να βάλουμε περισσότερες κίτρινες κ πορτοκαλί γιατί δίνουν απίστευτη γλύκα στο φαγητό μας.
Σε φαρδύ τηγάνι με καπάκι ρίχνουμε ελάχιστο λάδι και σοτάρουμε για λίγο το λουκάνικο κ από τις δύο πλευρές.

Ρίχνουμε κρεμμύδι, πράσο και τις πιπεριές κομμένες χοντρές λωρίδες.

Σοτάρουμε καλά να γυαλίσουν τα λαχανικά κ σβήνουμε με λευκό ξηρό κρασί.

Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε τις ντομάτες κομμένες σε κυβάκια, αλάτι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά.

Δεν χρειάζεται καθόλου νερό.

 Όταν γλασάρουν τα λαχανικά μας κ μείνουν με τη σάλτσα τους το φαγητό μας είναι έτοιμο.

Τέλος ρίχνουμε ρίγανη κ πιπέρι.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Μαίρη Ηλιοπούλου.