Γλυκό βερίκοκο !!!
Υλικά
• 30 βερίκοκα
• 1200 γραμ. ζάχαρη
• 1φλυτζ. τσαγιού νερό
• 1 βανίλια
• Μια χουφτιτσα ασβέστη διαλυμένη σε 4 ποτήρια νερό ..
Καθαρίζουμε τη φλούδα από τα βερίκοκα ..και τα βάζουμε σε άσβεστε για 1 ώρα …
Τα βγάζουμε και με ένα βελονάκι πλεξίματος βγάζουμε προσεκτικά το κουκούτσι …τα πλένουμε πολύ καλά …και μετά σε μέτρια φωτιά σε κατσαρόλα τα αφήνουμε να βράσουν για πέντε λεπτάκια …τα αποσύρουμε από τη φωτιά …τα ξεπλένουμε πολύ καλά …και τα τα βάζω στην κατσαρόλα με τη ζάχαρη για ένα βραδυ …
Την επόμενη προσθέτω και ένα φλ νερό …ήδη έχουν βγαλει και αυτά λίγο …παίρνουν μια βράση κ
Αφαιρώ τον αφρό και τα αφήνω για άλλη μια μέρα στην κατσαρόλα
Την επόμενη μέρα, αφαιρούμε τα βερίκοκα απο τη κατσαρόλα και αφήνουμε να δέσει καλά το σιροπι ..προσθέτουμε και τα βερίκοκα …
❤️
Αφού βγάλουμε το γλυκό από τη φωτιά, κουνάμε κυκλικά την κατσαρόλα, κρατώντας την από τα χερούλια. Έτσι θα φουσκώσουν τα βερίκοκα και θα ρουφήξουν μέσα το σιρόπι.
Το βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα κάνοντας κονσερβοποίηση και το αφήνουμε να κρυώσει.
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ jenny Loufa ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!