Η ποιο γευστική,αφράτη εξαιρετική Βερικόπιτα!!!!
Υλικά για την πίτα:
100 γρ βούτυρο μαλακό,
200 γρ ζάχαρη,
2 αυγά,
1 βανίλια,
300 γρ αλεύρι,
1 κ γ μπέικιν παουντερ,
100 γρ γάλα φρέσκο!!
Υλικά για τη καραμέλα:
100 γρ ζάχαρη,
20 ml νερό!
Και φυσικά Βερυκοκα πλυμένα και κομμένα στα δύο και βγαλμένο το κουκούτσι!
Εκτέλεση:
Βάζουμε λαδόκολλα στο ταψι(30χ27)!
Φτιάχνουμε την καραμέλα:
Βάζουμε την ζάχαρη με το νερό σε τηγάνι!
Ανακατεύουμε και μόλις αρχίζει να βράζει το αφήνουμε χωρίς να ανακατεύουμε να πάρει ωραίο καραμελενιο χρώμα!
Ρίχνουμε την καραμέλα στο ταψί !
Αφήνουμε να γίνει σαν τζάμι.
Πάνω της ακριβώς τοποθετούμε τα βερυκοκα με το άνοιγμα προς τα κάτω!
Και φτιάχνουμε την πίτα:
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη!
Ρίχνουμε ενα_ενα τα αυγά!
Τέλος ρίχνουμε κοσκινισμένα τα υπόλοιπα υλικά.εναλλαξ με το γάλα!
Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στα βερυκοκα και το ισιωνουμε!
Ψήνουμε στους 180 β προθ αντισ μεσαία σχάρα για 60 λεπτά!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!