Μόλις τα τελείωσα!!! Τα ωραιότερα νηστίσιμα γευστικά Σαλιάρια Κοζάνης!!!
ΥΛΙΚΑ Μετράμε με την ίδια κούπα των 200ml!
8 κούπες αλεύρι,
1 κούπα λάδι καλό,
1 κούπα λάδι ελαφρύ,
1 κούπα χυμό φρέσκων πορτοκαλιών,
2 κ.γ.μπεικιν,
μια πρέζα αλάτι,
1 κούπα άχνη ζάχαρη,
2 κ.σ χυμό λεμονιού,!
ΓΕΜΙΣΗ:
2 κούπες ψιλοκομμένο καρύδι,
1 κ.γ.γαρυφαλο,
1 κ.γ.κανελα,
2 κ.σ.ζαχαρη!
ΣΙΡΌΠΙ:
2 κούπες νερό,
2 κουπες ζάχαρη ,
μισό λεμόνι με την σάρκα του!
Για ΕΠΙΚΆΛΥΨΗ:
400 γρ άχνη ζάχαρη!
Εκτέλεση ζύμης:
Κοσκινιζουμε το αλεύρι στην λεκανιτσα!
Ρίχνουμε το μπέικιν,και το αλάτι και την ζάχαρη!
Κάνουμε λακουβιτσα!
Βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί!
Στην συνέχεια το ρίχνουμε εναλλάξ με το χυμό στο αλεύρι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα πολύ λίγο ίσα να ενσωματωθούν όλα τα υλικά!
Στην συνέχεια παίρνουμε λίγη λίγη ζύμη ανοίγουμε με τα χέρια βάζουμε γέμιση και τα κλείνουμε μισοφέγγαρο!
Τα βάζουμε στο ταψί φούρνου το οποίο δεν λαδωνουμε!
Τα ψήνουμε στους 180 β προθ.αντισ.μεσαια σχάρα για 25 λεπτά!
Σιροπιασμα χλιαρά γλυκά και σιρόπι να έχει μείνει θερμοκρασία δωματίου 5 λεπτά αφού το κατεβάζουμε!
Όταν κρυώνουν τα περνάμε με την άχνη!
Βγαίνουν 50 κομμάτια!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!