Πως φτιάχνουμε γλυκό τραχανά !!!
Πω πω σήμερα με έπιασε προκοπή για τραχανά !!!! Τραχανάς γλυκός ..Άλλοι κάνουν και ξινό εμάς μας αρέσει ο γλυκός!!
ΥΛΙΚΑ
2 κιλά γάλα το ζεσταίνουμε στην κατσαρόλα και βάζουμε 1 κιλό σιμιγδάλι χοντρό όταν κρυώσει το βάζουμε σε μία λεκάνη βάζουμε και δύο κουταλιές με τρεις αλάτι και αλεύρι όσο πάρει να γίνει η ζύμη σκληρή και μετά το κάνω με μπουκίτσες τα αφήνουμε να ξεραθεί καλά και το τρίβουμε σε Multi ή Το κόσκινο που έχουμε με τις τρύπες το σιδερένιο το πουλάνε και στα πανηγύρια χαχα κάνει δουλειά τα αφήνουμε σε τραπεζομάντηλα να στεγνώσει καλά κι αν θέλουμε το φουρνίζουμε και το αποθηκεύουμε.
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Νίκη Μουτάφη !