Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022

Μουστοκούλουρα !!!



Μουστοκούλουρα μαλακά και αφράτα με πετιμέζι !!! 

Χρειαζόμαστε ..

100 γραμμάρια σπορέλαιο ,

100 gr ζάχαρη ,

2 κ.σ κακάο 

μισή κ.γ μοσχοκάρυδο, 

μισή κ.γ γαρύφαλλο ,

ένα κ.γ κανέλα 

μία πρέζα αλάτι, 

150 γραμμάρια πετιμέζι, 

200 γρ.χυμό πορτοκαλιού, 

1 κ.γ σόδα, 

500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 

σουσάμι.

Σε μια λεκάνη βάζουμε το λάδι την ζάχαρη το πετιμέζι και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε καλά.

Στην συνέχεια ρίχνουμε το χυμό ανακατεμένο με την σοδα και τέλος το αλεύρι θα έχουμε μια ζύμη μαλακιά πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε με λίγο λαδακι στα χέρια.

Σε ταψί με λαδόκολλα ψήνουμε στους 180 βαθμούς αέρα για 15'-20'.

Καλη σας επιτυχία!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ Ιωάννα   ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!