ΚΩΚΑΚΙ ΚΑΝΕΙΣ??!!!
ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
6 αυγα,
125 γραμμαρια ζαχαρη,
125 γραμμαρια αλευρι φαριναπ,
60 γραμμαρια κορν φλαουρ,
λιγο αλατι!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπαμε τα ασπραδια με το αλατι και την μιση ζαχαρη σε σφιχτη μαρεγκα!
Χτυπαμε τους κροκους με την υπολοιπη ζαχαρη να αφρατεψει!
Σε ενα μπολ εχουμε ανακατεψει το αλευρι με το κορν φλαουρ και το ριχνουμε στους κροκους ανακατευοντας το απαλα!
Τελος προσθετουμε κουταλια κουταλια.την μαρεγκα και ανακατευουμε παρα πολυ απαλα!
Τοποθετουμε μιγμα σε κορνε και κανουμε δισκακια πανω σε λαδοκολα βουτυρωμενη !
Τα ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο για 15 λεπτα φυσικα τον φουρνο!
Τα αφηνουμε να κρυωσουν!
ΚΡΕΜΑ:
Βαζουμε στην κατσαρολα 2 κουπες γαλα με.4 κουταλιες της σουπας.ζαχαρη να ζεσταθει!
Ριχνουμε 3 κουταλιες γεματες της σουπας κορν φλαουρ με 1 κουταλια της σουπας αλευρι αφου προηγουμενως τα εχουμε.διαλυσει με λιγο γαλα απο το ζεστο!
Ανακατευουμε και οταν πηξει κατεβαζουμε και προσθετουμε 1.βανιλια,2 κουταλιες της σουπας βουτυρο!
Αφηνουμε να κρυωσει καλα και στην συνεχεια την αφρατευουμε με το μιξερ!
ΓΛΑΣΣΟ:
Ζεσταινουμε 50 γρ εβαπορε γαλα και το ριχνουμε στο μπολ που εχουμε σπασει 125 γραμμαρια κουβερτουρα,και εχουμε βαλει και λιγο μελι ανακατευουμε και ξανα στην φωτια για 1 λεπτο!
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Τοποθετουμε το δισκακι,βαζουμε κρεμα,κλεινουμε με αλλο δισκακι το κραταμε με προσοχη και το βουταμε στο γλασσο!
ΕΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΑ ΣΙΡΟΠΙΑΖΟΥΜΕ!!!ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΑ ΣΙΡΟΠΙΑΣΑ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΠΟΛΥ ΑΦΡΑΤΑ!!(ΣΙΡΟΠΙ: 1 ποτηρι νερο,1 ποτηρι ζαχαρη βρασιμο 3 λεπτα)
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!