Κανελόνια με τρεμουλιαστή μπεσαμέλ...!!!
ΥΛΙΚΑ
Μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο στουμπηστό κ ψιλοκομμένο.
1 καρότο τριμμένο στον τρίφτη
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
Λίγα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
400 γραμμάρια ψιλοκομμένες ντομάτες
1 δαφνόφυλο 1 ξυλάκι κανέλα
Λίγο κονιάκ για σβήσιμο του κιμά
Αλάτι πιπέρι.
.
ΕΚΤΕΛΕΣΗΦτιάχνουμε τον κιμά. Τον αφήνουμε να κρυώσει και ρίχνουμε ρεγκάτο τριμμένο.
Για τη σάλτσα.
2 συσκευασίες ψιλοκομμένη ντομάτα ή φρέσκια πολύ καλύτερα.
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκόρδο ψιλοκομμένο
Φρέσκο βασιλικό ή μαϊντανό
3-4 κουταλιές λάδι
Αλάτι πιπέρι.
Τα βράζουμε όλα μαζί για 15 λεπτά να δέσει η σάλτσα και την αφήνουμε να κρυώσει.
Μπεσαμέλ
1 λίτρο γάλα
4 κουταλιές γεμάτες κορν φλάουρ
2 κουταλιές βούτυρο
Αλάτι
Ρεγκάτο τριμμένο
1 αυγό
Όλα μαζί στην κατσαρόλα ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί το κορν φλάουρ και μετά στο μάτι της κουζίνας μέχρι να πήξει. Μοσχοκάρυδο, ρεγκάτο και 1 ολόκληρο αυγό , μόλις το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Στρώνουμε στο ταψί λίγες κουταλιές σάλτσα και μετά λίγες κουταλιές μπεσαμέλ. Γεμίζουμε τα κανελόνια, γεμίζουμε το ταψί, σάλτσα από πάνω και μπεσαμέλ. Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 40 λεπτά, μετά το ψήνουμε ξεσκέπαστο αλλά 15 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
Συνταγή Μπαρμπαρίγου, εγγύηση....
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Μαίρη Ηλιοπούλου.