Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022

Πάστα Φλώρα !!!



Πανεύκολη βουτυράτη και  μπισκοτένια πασταφλωρίτσα😄 με μαρμελάδα ροδάκινο!!!

  Συνταγή της μαμάς  εγγύηση 😊 Απο το τοτε περιοδικο¨ Γυναικα¨ Συνήθως  έφτιαχνε διπλή δόση και την μισή την εκοβε με κουπ πατ μπισκοτάκια για τον καφέ!!!

ΥΛΙΚΑ
280 γρ αλεύρι γοχ
140 γρ αγελαδινό βούτυρο κρυο
3-4κσ ζάχαρη 1 πρεζα αλάτι
1 βανιλια, ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιου
1 αυγο
2-3 κσ παγωμένο νερό 

Σε λεκάνη  ανακατεύουμε το αλευρι κοσκινισμένο , ζάχαρη, αλατι , μυρωδικά .

Κοβουμε κομματακια το παγωμενο βουτυρο και με τα χερια τριβουμε να γινει ψιχουλα.

Προσθέτουμε το αυγό μαζεύουμε σε μπάλα τη ζύμη και με 2-3 κσ νερο φτιαχνουμε απαλο μαλακο ζυμαρι .

Ψυγειο κανα 1/2 ωρο .

Σε 26αρι  καλα βουτυρωμενο ταψακι απλωνουμε περιπου τα 2/3 του ζυμαριού .

Ριχνουμε 1/2 κ μαρμελάδα και φτιάχνουμε τα κορδονακια .

Ψησιμο στους 170 αερα κανα 1/2 ωρο .

Καποιες φορες αλείφω με αραιωμενο κροκο με λιγο νερακι τα κορδονάκια!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Souki SimeonidouΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ