Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022

Η ποιο αφράτη Μηλόπιτα Κέικ!


 
Η ποιο αφράτη Μηλόπιτα Κέικ!   

Υλικά:

4 αυγά,

200 γρ ζάχαρη,

80 ml γάλα φρέσκο,

150 ml λάδι ελαφρύ,

400 γρ αλεύρι (2 μισή ποτήρια)

1 φακ.μπεικιν,

8 μικρά μήλα σε κυβακια και ανακατεμένα με μισό κ.γ.κανελα!      

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη!

Ρίχνουμε το γάλα και το λάδι και χτυπάμε για 1 λεπτό!

Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν σταδιακά και χτυπάμε!

Το μείγμα γίνεται λίγο ποιο σφιχτό από όταν χτυπάμε για ένα κέικ!

Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε μέσα τα μήλα και τα ανακατεύουμε!

Βάζουμε λαδόκολλα σε τσερκι (26) η και ταψί το λαδωνουμε ελαφρώς κάτω και πλάγια ρίχνουμε μέσα 2 κ.σ.σιμιγδαλι και βάζουμε το μείγμα!    

Στην συνέχεια βάζουμε στην μέση του μίγματος ένα μήλο και γύρω του λεπτές φέτες!  

Και την ψήνουμε στους 180β προθ αντισ μεσαία σχάρα για 60 λεπτά!

Σβήνουμε τον φούρνο και το αφήνουμε μέσα για 10 λεπτά!!

Ελέγχουμε με ξυλάκι από σουβλάκι εάν ψήθηκε!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΉ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!