Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022

Ρεβανί !!!


ΣΠΈΣΙΑΛ ΡΕΒΑΝΊ! ❤️!!       

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:

5  αυγα ιδιου μεγεθους,

μισο ποτηρι ζαχαρη,

1 ποτηρι γιαούρτι στραγγιστο ,

1ποτηρι λάδι ελαφρύ,

1 σακουλακι χονδρο σιμιγδαλι,

1 φακελακι μπεικιν,

1 βανιλια,

1 κ.ξ.λεμονιου.

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη να αφρατεψουν να ασπρισουν να μην χασουν τον ογκο τους!

Ριχνουμε εναλλαξ το λάδι με το γιαούρτι!

Τελος ριχνουμε το σιμιγδαλι,το μπεικιν,την βανιλια,το/ξυσμα!

Βουτυρωνουμε το ταψι μας και ριχνουμε το μείγμα!

Ψηνουμε στους 180 β προθ αντισ μεσαια σχαρα για 35 λεπτα φυσικα αναλογα τον φουρνο!

Το βγαζουμε και το αφηνουμε να κρυωσει πολυ καλα!      

ΣΙΡΟΠΙ:

Βραζουμε 3 ποτηρια νερου νερο με 3 ποτηρια ζαχαρη μισο λεμονι για 5 λεπτα!

Το κατεβαζουμε και ριχνουμε μεσα 1 κ.σ.βουτυρο αγελαδινο!

Το αφηνουμε να λιωσει μονο του!!!

Σιροπιαζουμε με κουταλα σιγα-σιγα!Δηλαδη απορροφει και συνεχιζουμε!  

Το ποτήρι υλικών(200ml)!

Τα υλικά όλα σε θερμοκρασία δωματίου!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!