Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022

ΚΩΚΑΚΙΑ ❤️ Μπουκιά και απόλαυση!!!


ΚΩΚΑΚΙΑ ❤️ Μπουκιά και απόλαυση!!!! Εγιναν Σούπερ μπορώ να πω!!!!!!    

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΩΚΑΚΙΑ:

180 γρ ασπραδια,

μια πρεζα αλατι,

150 γρ ζαχαρη

120 γρ κροκους,

200 γρ αλευρι,

30 γρ κορν φλαουρ,

1 βανιλια,

1 κ.γ.μπεικιν παουντερ!    

 ΣΙΡΟΠΙ:

1 ποτηρι ζαχαρη,

1 ποτηρι νερο βρασιμο 3 λεπτα!    

ΣΑΝΤΙΓΊ:

Μισο κουτακι μορφατ μεταλικο με 150 γρ αχνη ζαχαρη,1 κσ.γαλα φρεσκο!

ΓΛΑΣΣΟ:

250 γρ κουβερτουρα λιωμενη  με λίγο λάδι!

ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ:

Τρούφα!

Εκτέλεση για την βάση ΚΩΚΑΚΙΑ:

Χτυπάμε στο μίξερ τα 3/4 της ζάχαρης με τους κρόκους έως ασπρίσουν!    

Καθαρίζουμε τον κάδο και χτυπάμε μέσα την υπόλοιπη ζάχαρη τα ασπράδια και το αλάτι σε μαρέγκα! Αδειάζουμε την μισή μαρέγκα στο μείγμα κρόκων, ανακατεύουμε και προσθέτουμε σιγα-σιγα το αλεύρι με το  κορν φλαουρ,το μπέικιν και την βανίλια!

Στο τέλος ενσωματώνουμε την υπόλοιπη μαρέγκα!  

Βάζουμε το μείγμα σε μια σακούλα ΚΟΡΝΕ φαρδιά ,στρογγυλή μύτη και φτιάχνουμε δίσκους διαμέτρου 5εκ.πανω σε λαδόκολλα!

Ψήνουμε σε προθ.φουρνο στους 180 β για 12_15 λεπτά.

Για το σιρόπι:

Το βράζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και με πινέλο  βρέχουμε τις βάσεις!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΓ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!