Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023

Κεφτεδάκια αφρός !!!

Κεφτεδάκια αγαπημένα !!!!

Υλικά
1 κιλό κιμά μοσχάρι άπαχο
6 φέτες ψωμί του τοστ μοσκεμενο
1 αυγό
1 κγ κέτσαπ
2 κγ μουστάρδα
2 κγ αλάτι
Μισό κγ πιπέρι
Μισό κγ διοσμο
1 κγ πάπρικα γλυκιά
1 σφηνάκι ούζο
Και τώρα το διαφορετικό
1 μεγάλο πράσο ψιλοκομμένο και μαραμένο με ελαιόλαδο σε τηγάνι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 φλιτζάνι τσαγιού μαϊντανό
Μισό φλιτζάνι άνηθο
2 κσ ξύδι
Ένα σφηνάκι ελαιόλαδο
Το κάνω ζύμη και το αφήνω μισή ώρα στο ψυγείο
Σε ταψί ρίχνω ελάχιστο ελαιόλαδο πλάθω κεφτέδες με βρεγμένα χέρια
Σε προθερμασμενο φούρνο σε αντιστάσεις στους 200 βάζω το ταψί για 10 λεπτά
Το βγάζω και προσθέτω 1 φλιτζάνι ζεστό νερό
Σε μισή ώρα βγάζω το ταψί και γυρίζω τους κεφτέδες και ρίχνω 1 λεμόνι το χυμό
Αλλά δέκα λεπτά ψήσιμο και είναι έτοιμο
Το συνοδεύετε με πατάτες φούρνου σαν τηγανιτές και χόρτα του βουνού.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   George Limperopoulos .