Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023

Ρεβανί Σπέσιαλ !!!


 
ΣΠΈΣΙΑΛ ΡΕΒΑΝΊ! ❤️ !! .

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:

5 αυγα ιδιου μεγεθους,

μισο ποτηρι ζαχαρη,

1 ποτηρι γιαούρτι στραγγιστο ,

1ποτηρι λάδι ελαφρύ,

1 σακουλακι χονδρο σιμιγδαλι,

1 φακελακι μπεικιν,

1 βανιλια,

1 κ.ξ.λεμονιου!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη να αφρατεψουν να ασπρισουν να μην χασουν τον ογκο τους!

Ριχνουμε εναλλάξ το λάδι με το γιαούρτι!

Τελος ριχνουμε το σιμιγδαλι,το μπεικιν,την βανιλια,το/ξυσμα!

Βουτυρωνουμε το ταψι μας και ριχνουμε το μείγμα!

Ψήνουμε στους 180 β προθ αντισ μεσαία σχάρα για 35 λεπτά φυσικά ανάλογα τον φούρνο!

Το βγαζουμε και το αφηνουμε να κρυωσει πολύ καλά!

ΣΙΡΟΠΙ:

 Βραζουμε 3 ποτηρια νερου νερο με 3 ποτηρια ζαχαρη μισο λεμονι για 5 λεπτα!

Το κατεβαζουμε και ριχνουμε μεσα 1 κ.σ.βουτυρο αγελαδινο!

Το αφηνουμε να λιωσει μονο του!

Σιροπιαζουμε με κουταλα σιγα-σιγα!

Δηλαδη απορροφάει και συνεχίζουμε!

Το ποτήρι υλικών(200ml)!

Τα υλικά όλα σε θερμοκρασία δωματίου!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou-Ομάδα -ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!