Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2023

Φτερούγες κοτόπουλο με σάλτσα μπάρμπεκιου !!!


 

Φτερούγες κοτόπουλο με σάλτσα μπάρμπεκιου στο φούρνο… και θα γλύφεται τα δάχτυλά σας. Αυτή η συνταγή είναι μακράν ένας από τους καλύτερους τρόπους για να φτιάξετε και πραγματικά να απολαύσετε τις φτερούγες κοτόπουλου !!!  Δοκιμάστε τη!

Υλικά συνταγής
Για τις φτερούγες
1 κιλό φτερούγες κοτόπουλου χωρίς τις άκρες τους
2 κ.σ. (30 ml) ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
1/2 κ.γ. πιπέρι


Για τη σάλτσα μπάρμπεκιου
1 φλ. τσαγιού (240 γρ.) σάλτσα μπάρμπεκιου (BBQ sauce)
1/4 φλ. (80 γρ.) τσαγιού μέλι
2 κ.σ. (30 γρ.) Κέτσαπ ή καυτερό κέτσαπ (Hot Ketchup) ή άλλη καυτερή σάλτσα επιλογής σας όπως τσίλι  σε ποσότητα προτίμησής σας.


Εκτέλεση συνταγής
Για τις φτερούγες: 

Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 220 βαθμούς. 

Στρώνετε χαρτί ψησίματος στο μεγάλο ταψί του φούρνου και από πάνω τοποθετείτε τη σχάρα του φούρνου για να ακουμπήσετε τις φτερούγες.
Μεταφέρετε τις φτερούγες κοτόπουλου σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτετε το ελαιόλαδο και ανακινείτε το μπολ για να πάει παντού το λάδι.

 Σε ένα μικρό μπολάκι αναμιγνύετε καλά όλα τα μπαχαρικά δηλ. το αλάτι, το πιπέρι, τη σκόνη σκόρδο και τη καπνιστή πάπρικα.
Αδειάζεται το μείγμα μπαχαρικών στο μπολ με τις φτερούγες και ανακατεύετε με πιρούνι ή ανακινώντας το μπολ μέχρι να καρυκευτούν παντού οι φτερούγες. 

Τις στρώνετε πάνω στη σχάρα και τις ψήνετε για 40 λ περίπου ή ανάλογα με το μέγεθός τους, γυρίζοντάς τες και από την άλλη πλευρά 1 φορά μετά τα πρώτα 20 λ ψησίματος.


Για τη σάλτσα μπάρμπεκιου: 

Εν τω μεταξύ όσο ψήνονται οι φτερούγες ετοιμάζετε τη σάλτσα BBQ.  

Σε μια μικρή κατσαρολίτσα ρίχνετε τη μπάρμπεκιου σος, το μέλι και το κέτσαπ ή τη καυτερή σάλτσα επιλογής σας και τα σιγοβράζετε σε χαμηλή φωτιά για 2-3 λ ανακατεύοντας συχνά.
Βγάζετε τις έτοιμες, ψημένες, φτερούγες από το φούρνο και τις αλείφετε με τη σάλτσα μπάρμπεκιου και από τις 2 πλευρές. 

Τις ξαναβάζετε στο φούρνο και συνεχίζετε το ψήσιμο ή μέχρι η σάλτσα μπράρμπεκιου και καραμελώσει και να είναι γυαλιστερή.

Εγώ όταν έβαλα τις φτερούγες στο ταψί έβαλα κ λίγες πατατούλες λεπτοκαμωμένες   και πρόσθεσα τις φτερούγες κ τα μπαχαρικά και ανακάτεψα ολα μαζί κ έψησα.

Εκτέλεση φωτό από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ