Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024

Σπιτικό προφιτερόλ από τα ωραιότερα !!!


Σπιτικό προφιτερόλ ωραιότερο από του ζαχαροπλαστείου !!!


Υλικά:

Για την κρέμα προφιτερόλ:

-350 γρ. ζάχαρη   
-100 γρ. κακάο              
-100 γρ. αλεύρι      
-1 λίτρο γάλα  

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής:

-350 γρ. γάλα
-150 γρ. κρέμα γάλακτος
-1 αυγό
-3 κρόκοι αυγού
-80 γρ. ζάχαρη
-40 γρ. κορν φλάουρ
-1 βανιλίνη

Για τα σουδάκια:

-100 γρ. βούτυρο
-125 γρ. νερό
-125 γρ. γάλα
-5 γρ. αλάτι
-20 γρ. ζάχαρη
-150 γρ. αλεύρι
-225 γρ. αυγά (περίπου 5 αυγά)

Κρέμα προφιτερόλ:

-Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το κακάο, το αλεύρι, το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να βράσει το μείγμα.
-Καλύπτουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει.

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής:

-Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, 1 αυγό, τους 3 κρόκους και ανακατεύουμε μέχρι να βράσει το μείγμα.
-Μόλις βράσει, προσθέτουμε τη βανιλίνη ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μπολ.
-Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει.

Για τα σουδάκια:

Βάζουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο, το νερό, το γάλα, το αλάτι, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να βράσει.
-Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη.
-Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύουμε για 1'.
-Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε 5'-10' να κρυώσει.
-Βάζουμε το μείγμα στον κάδο του μίξερ, προσθέτουμε λίγο λίγο τα αυγά και χτυπάμε για 5′.
-Βάζουμε σε κορνέ, σχηματίζουμε μπουκιές σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 για περίπου 20'.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=JdbEVXdPzwk