Αυτή η Σούπα είναι βάλσαμο για το στομάχι!!!
Σήμερα Φίλοι μου σας δείχνω πραγματικά μια συνταγή που αξίζει σίγουρα πολλά και αυτό σας το υπογράφω!! Από πολύ πολύ παλιά αυτή η σούπα είναι Βάλσαμο για το στομάχι και για τις Θεραπευτικές της ιδιότητες. Ακόμα και από τα αρχαία Χρόνια!!!
Αυτή η Σούπα είναι Βάλσαμο για το στομάχι μου!!Η περιγραφή του Αριστοτέλη & οι θεραπευτικές ιδιότητες.
Οι πρώτες αναφορές στη γιαουρτόσουπα συναντώνται στα γραπτά του Αριστοτέλη, ο οποίος την περιγράφει ως μια σούπα που φτιάχνεται με γιαούρτι, νερό, αλάτι και Θυμάρι. Η γιαουρτόσουπα ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής στην αρχαία Ελλάδα, καθώς θεωρούνταν ότι είχε θεραπευτικές ιδιότητες.
Φαρμακευτική
Το θυμάρι έχει πολλές θεραπευτικές ιδιότητες. Χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του βήχα, της βρογχίτιδας, της αμυγδαλίτιδας, της φαρυγγίτιδας, του κοκκύτη των αναπνευστικών λοιμώξεων, των μυϊκών πόνων, των ρευματισμών, των στομαχόπονων, των κολικών και της δυσκοιλιότητας.
.
Η Γεύση του μοιάζει με το κλασικό Παραδοσιακό Τραχανά με αρωματισμένο ελαφρά με Θυμάρι. Είναι απλά συγκλονιστική και είμαι σίγουρος οτι θα την εντάξετε για εσάς και τα παιδιά σας στην Καθημερινότητα σας.
Αυτή η Σούπα είναι βάλσαμο για το στομάχι!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
130 γρ ρύζι γλασέ
1,5 λίτρο βραστό νερό
400 γρ Στραγγιστό Γιαούρτι 2% ΟΛΥΜΠΟΣ
Χυμό από 1/2 λεμόνι
1 κρόκο από μέτριο αυγό
1 κτσ αλεύρι γ.ο.χ (15 γρ)
2 κτγ αλάτι
πιπέρι
ΓΙΑ ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
40 γρ ελαιόλαδο
Θυμάρι
ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΟΛΙΣΜΑ
Θυμάρι
ελαιόλαδο
κρουτόν
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=OaAZtRuWnVs