Μόλις τα έβγαλα! Τα ωραιότερα κασεροκούλουρα! Και τραγανά,και μαλακά και πολύ νόστιμα !! ❤️.
Υλικά ζύμης:
400 ml νερό ζεστό,
1 φακελάκι ξερή μαγιά,
3 κ σ λάδι,
750 γρ αλεύρι μαλακό( αλεύρι με αλεύρι διαφέρει)
1 κ γ.αλατι
Υλικά γέμισης τυρί τσένταρ!
Επάλειψη: αυγό!
Και τέλος σουσάμι!
Εκτέλεση:
Βάζουμε στο μπολ το νερό και την μαγιά και τα ανακατεύουμε! Ρίχνουμε το λάδι!
Τέλος σιγά σιγά αλεύρι αλάτι και θυμώνουμε σε αφρατη να μην κολλάει ζύμη!
Την σκεπάζουμε για 10 λεπτά!
Στην συνέχεια βάζουμε την ζύμη πάνω στον πάγκο και την κόβουμε σε 10 κομμάτια!
Αυτά τα κομμάτια τα φτιάχνουμε μπαλιτσες!
Κάθε μπαλιτσα την ανοίγουμε ένα φυλλαράκι 15 εκ !
Ζεσταίνουμε 100ml.λαδι με 100 γρ βούτυρο!
Λαδωνουμε ένα ταψί!
Βάζουμε μέσα τα φυλλαράκια το ένα πάνω στο άλλο λαδωνοντας το καθένα καλά!
Τα σκεπάζουμε για 10 λεπτά!
Στην συνέχεια παίρνουμε ένα ένα φυλλαράκι στον πάγκο και με τα χέρια το ανοίγουμε σε φύλλο 35 εκ !
Βάζουμε στην άκρη τυρί και το κλείνουμε! Δίνουμε το σχέδιο και τα βάζουμε στην λαδόκολλα στο ταψί!
Τα σκεπάζουμε για 10 λεπτά!
Τελειώνουμε τα αλοιφουμε με αυγό, ρίχνουμε το σουσάμι και τα ψήνουμε στους 180 β προθ αντιστ μεσαία σχάρα μέχρι να κοκκινίσουν!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou-Ομάδα- ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!