Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024

Αφράτο Red Velvet Cake !!!


ΧΩΡΙΣ ΜΙΞΕΡ! Αφράτο Red Velvet Cake (Επαγγελματική Συνταγή)!!!

Υλικά:

Για τα κέικ:

-320 γρ. ζάχαρη
-2 βανιλίνες
-220 γρ. λιωμένο βούτυρο
-80 γρ. ηλιέλαιο
-6 αυγά
-240 γρ. γιαούρτι
-120 γρ. γάλα
-520 γρ. αλεύρι που φουσκώνει
-20 γρ. κακάο
-2 κ.σ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

Για την κρέμα τυριού:

-200 γρ. τυρί κρέμα
-120 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
-200 γρ. άχνη
-1 πρέζα αλάτι
-1 βανιλίνη

-Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τη ζάχαρη, τις βανιλίνες, το λιωμένο βούτυρο και το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε με σύρμα.

-Στο ίδιο μπολ προσθέτουμε τα αυγά ανακατεύοντας ταυτόχρονα με το σύρμα.

-Τοποθετούμε στο μείγμα το γιαούρτι και το γάλα και ανακατεύουμε καλά.

-Προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

-Ρίχνουμε 2 κ.σ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει όλο το μείγμα κόκκινο χρώμα.

-Χύνουμε το μείγμα σε 2 λαδωμένα τσέρκια 20 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 για περίπου 35′.

-Ρίχνουμε σε ένα μπολ τυρί κρέμα, το βούτυρο, την άχνη, το αλάτι και τη βανιλίνη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε μία κρεμώδη υφή.

-Αφού έχουμε αφήσει τα κέικ να κρυώσουν καλά μετά το ψήσιμο, κόβουμε το πάνω μέρος τους ώστε να μας μείνουν 2 ίσιες βάσεις.

-Τοποθετούμε σε πιάτο το ένα παντεσπάνι και απλώνουμε πάνω του τη μισή ποσότητα από την κρέμα.

-Προσθέτουμε από πάνω το άλλο παντεσπάνι και την υπόλοιπη κρέμα απλωμένη.

-Κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια το παντεσπάνι που είχε κοπεί και είχε περισσέψει από πριν και στολίζουμε την πάνω στρώση κρέμας με αυτά.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://youtu.be/pxCKd5mVGog?si=zMhPPHvBfDGPp2SP