Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024

Πρασόρυζο μέλι σκέτο !!!

Πρασόρυζο σήμερα γλύκισμα σκέτο !!!


Υλικά

700 γραμμ. πράσα
1 κρεμμύδι
2 καρότα
1 κύβο λαχανικών
λίγο σέλινο
1 φλιτζάνι ρύζι για πιλάφι
1/2 φλιτζάνι λάδι
1 λεμόνι, χυμό + ξύσμα
αλάτι, πιπέρι

.


Εκτέλεση
Βάζουμε το λάδι σε κατσαρόλα να ζεσταθεί και ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.

 Προσθέτουμε τα πράσα κομμένα σε χοντρές ροδέλες.

Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και ρίχνουμε τα καρότα ψιλοκομμένα.

Εβαλα κ λίγο σέλινο.

Προσθέτουμε 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά.

 Ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά.

Προσθέτουμε 3 φλιτζάνια ζεστό νερό, τον κύβο, λίγο αλάτι και πιπέρι.

.

 Ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά.

 Προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού και σε 1-2 λεπτά κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Την αφήνουμε 15 λεπτά σκεπασμένη πριν σερβίρουμε.

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ