Αφράτα Πιροσκί με γέμιση πατάτας!!!
Αφράτα και πολύ νόστιμα πιροσκί με πατάτα, ένα αγαπημένο αλμυρό έδεσμα για όλες τις ώρες.
Η ζύμη τους είναι αφράτη και νόστιμη, ενώ η γέμιση μπορεί να περιλαμβάνει ποικιλία συστατικών όπως πατάτες, κιμά, αλλαντικά, τυριά και άλλα.
Συνήθως μαγειρεύονται στο τηγάνι αποκτώντας έτσι μια ωραία χρυσαφένια κρούστα και μια ζουμερή γέμιση, προσφέροντας μια εξαιρετική γευστική εμπειρία.
Είναι ένα εδέσμα που μπορούμε να το απολαύσουμε σε κάθε ώρα της ημέρας, είτε ως πρωινό, κολατσιό στο σχολείο ή στη δουλεία, ως ένα γρήγορο γεύμα ή σνακ.
Υλικά για 30 πιροσκί:
για τη ζύμη:
600γρ. αλεύρι γ.οχ.
150ml γάλα χλιαρό
150ml νερό χλιαρό
1 αυγό μεσαίο
40γρ. βούτυρο
1/2 φλ.κ. σπορέλαιο
1 φακελάκι μαγιά
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. ζάχαρη
για τη γέμιση:
1 κιλό πατάτες βραστές
1 κρεμμύδι μέτριο
3 κ.σ. κεφαλοτύρι
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
αλάτι & πιπέρι
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --- https://www.youtube.com/watch?v=QiOesC7