Σάββατο 1 Μαρτίου 2025

Πανεύκολα Κουρκουμπίνια !!!

Πανεύκολα Κουρκουμπίνια .. Φανταστικά  . Καλύτερα και από αγοραστά !!

 ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φύλλο κρούστας (Κανάκη για σιρόπιαστα)
100γρ βούτυρο λιωμένο (εγώ έβαλα Βιτάμ λιωμένο, που είχα με μια κουταλιά ηλιέλαιο στα φύλλα)
½ ποτήρι νερό για το κλείσιμο των φύλλων
Για το σιρόπι: 300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
200 γρ. νερό
1 στικ κανέλα
φλούδα, από 1 λεμόνι
100 γρ. μέλι
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε κατσαρόλα τα υλικά για το σιρόπι και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε να λιώσει η ζάχαρη και να σιγοβράσει για 2-3 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Απλώνουμε ένα φύλλο και με ένα πινέλο ραντίζουμε καλά με το λιωμένο βούτυρο, υπολογίζοντας πως θα χρειαστούμε υλικά για όλα τα φύλλα
Τοποθετούμε, άλλο ένα φύλλο από πάνω και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία. Στη συνέχεια τυλίγουμε και τα δύο φύλλα μαζί στη μέση και αλείφουμε με βούτυρο. Τυλίγουμε σε ρολό σφιχτά και αλείφουμε την άκρη του με το νερό,  πιέζοντας καλά ώστε να κλείσουν οι άκρες
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με όλα τα φύλλα. Βάζουμε τα ρολάκια σε ταψί, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα να σφίξουν
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα με μπόλικο ηλιέλαιο. Στη συνέχεια κόβουμε σε κομμάτια  και τοποθετούμε σε πιατέλα
Αφού ζεσταθεί ρίχνουμε τα κουρκουμπίνια σε δόσεις και τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και να ψηθούν καλά και μέσα . Αποσύρουμε με τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί και στη συνέχεια ρίχνουμε όσο είναι ζεστά στο σιρόπι, αφήνοντας να τραβήξουν για μερικά δευτερόλεπτα...  Είναι απίθανα ειλικρινά!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Δέσποινα Μπο-Ομάδα - ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ