Υλικά για τέσσερα (4) άτομα
1 κιλό γαρίδες καθαρισμένες
300 γρ. κριθαράκι
Μια ντομάτα ξεφλουδισμένη, κομμένη σε κύβους
Ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Μια σκελίδα σκόρδο
Αρκετό μαϊντανό ψιλοκομμένο
Λίγο κουρκουμά
Ελαιόλαδο
Αλάτι & Πιπέρι
2 κουταλιές φρέσκου λεμονιού
Υλοποίηση
Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε ελαιόλαδο, ρίχνουμε λίγο αλάτι και το αφήνουμε να μαλακώσει καλά.
Προσθέτουμε το σκόρδο και την ντομάτα και ανακατεύουμε για μερικά λεπτά.
Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τις γαρίδες.
Σοτάρουμε καλά και προσθέτουμε νερό χλιαρό, μέχρι να σκεπάσουμε το φαγητό.
Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συνεχώς και προσθέτοντας χλιαρό νερό κατά διαστήματα για περίπου δέκα με δώδεκα λεπτά.
Προσθέτουμε τις γαρίδες και αφήνουμε για άλλα δυο λεπτά.
Εκτέλεση φωτό συνταγή από - Η κουζίνα των Θεών !!
Κριθαρότο ή κριθαράκι με γαρίδες !!!
Κριθαρότο ή κριθαράκι με γαρίδες !!! Οπως και να το πεις ..Πεντανόστιμο φαγητό στο τσακ μπαμ !!!