Σάββατο 19 Ιουλίου 2025

Λαχταριστά κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά και αυγολέμονο, σε μια παραδοσιακή ελληνική συνταγή !!!

Συνταγή για Τέλεια Κολοκυθάκια Γεμιστά με αυγολέμονο – Όπως τα έκαναν οι γιαγιάδες μας 😍
Λαχταριστά κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά και αυγολέμονο, σε μια παραδοσιακή ελληνική συνταγή που θυμίζει μαμαδίστικο φαγητό. Δείτε βήμα-βήμα πώς να τα φτιάξετε σωστά, με αφράτη γέμιση και τέλειο αυγολέμονο! Το απόλυτο καλοκαιρινό φαγητό που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι.

Υλικά
10 κολοκυθάκια
500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
200 γρ. ρύζι γλασέ
1 κρεμμύδι τριμμένο
60 γρ. ελαιόλαδο
1/2 ματσάκι ψιλοκομμένος μαϊντανός
1/2 ματσάκι ψιλοκομμένος άνηθος
λίγο ψιλοκομμένος δυόσμος
1 αυγό
αλάτι
πιπέρι
νερό
700 γρ. ζωμός από τα κολοκυθάκια που έβρασαν
70 γρ. ελαιόλαδο
70 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
χυμός από 2 λεμόνια

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ζυμώνουμε τον κιμά, το ρύζι, το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, τον μαϊντανό, τον άνηθο, τον δυόσμο, το αυγό, το αλάτι και το πιπέρι.

Κόβουμε τις άκρες από τα κολοκυθάκια, αφαιρούμε το εσωτερικό τους με το ειδικό εργαλείο και τα γεμίζουμε με τον κιμά.

Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα, ραντίζουμε με ελαιόλαδο, αλάτι, σκεπάζουμε με νερό και λαδόκολλα και τα βάζουμε να βράσουν για 45'.

Σουρώνουμε 700 γρ. από το ζωμό τους σε ένα μπολ.

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο με το αλεύρι και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε σταδιακά το ζωμό ανακατεύοντας μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, πιπέρι και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω από τα κολοκυθάκια και απολαμβάνουμε.

Δείτε την εκτέλεση σε βίντεο Εδώ -- https://www.youtube.com/watch?v=EUFN8rPb0QY