Μια παραδοσιακή συνταγή με κυδώνια στο φούρνο που λιώνουν στο στόμα!!!
Ψητά Κυδώνια στο Φούρνο που Λιώνουν στο Στόμα – Εύκολη Παραδοσιακή Συνταγή!!!
Αυτό πρόσφεραν για επιδόρπιο στις ταβέρνες τη δεκαετία του ’80!
Μια παραδοσιακή συνταγή με κυδώνια στο φούρνο που λιώνουν στο στόμα, γεμάτη άρωμα, νοσταλγία και απλότητα. 🍯✨
Τα ψητά κυδώνια στο φούρνο είναι από τα πιο αγαπημένα φθινοπωρινά γλυκά — ένα επιδόρπιο που θυμίζει παλιές εποχές, τότε που οι ταβέρνες σέρβιραν γλυκά “της μαμάς”.
Με ελάχιστα υλικά και χωρίς μίξερ, μπορείς κι εσύ να τα φτιάξεις στο σπίτι, εύκολα και γρήγορα!
👉 Δες στο βίντεο βήμα-βήμα τη διαδικασία για να βγουν τα κυδώνια σου τέλεια: μαλακά, καραμελωμένα και αρωματικά στο τέλος της περιγραφής .
📌 Υλικά:
✔️ 2 κιλά κυδώνια
✔️ 500 ml κόκκινο γλυκό κρασί
✔️ 3 στικ κανέλα
✔️ 10 καρφάκια γαρύφαλλο
✔️ 800 γρ. ζάχαρη
✔️ χυμό από 2 λεμόνια
🔥 Εκτέλεση συνταγής:
Πλένουμε καλά και στεγνώνουμε τα κυδώνια.
Τα κόβουμε στα τέσσερα και αφαιρούμε το εσωτερικό με τα σπόρια και κόβουμε τις δύο άκρες από κάθε κομμάτι.
Δεν τα ξεφλουδίζουμε.
Τα κομάτια με τα σπόρια από τα κυδώνια τα βάζουμε σε τούλι και το δένουμε, θα μας χρειαστούν.
Σε ένα μπόλ στείβουμε δύο λεμόνια και βουτάμε τα κυδώνια με την εσωτερική πλευρά.
Βάζουμε τα κυδώνια σε πυρέξ ή ταψί με την εσωτερική πλευρά προς τα πάνω.
Προσθέτουμε το κρασί, την κανέλα, το γαρύφαλλο, την ζάχαρη επάνω στα κυδώνια, το χυμό από τα λεμόνια που βουτήξαμε τα κυδώνια και τέλος το τούλι με τα σπόρια, που θα βοηθήσουν να δέσει καλύτερα το σιρόπι γιατί περιέχουν πηκτίνη.
Ψήνουμε τα κυδώνια στο φούρνο, στο κάτω μέρος, στις αντιστάσεις στούς 200 βαθμούς για 1 ώρα.
Μετά από 1 ώρα αφαιρούμε το τούλι με τα σπόρια και την κανέλα, γυρίζουμε τα κυδώνια από την άλλη πλευρά.
Ψήνουμε στο φούρνο για άλλα 30 - 40 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα τα κυδώνια και να δέσει το σιρόπι.
Αφήνουμε να κρυώσουν τα κυδώνια και σερβίρουμε με γιαούρτι ή σαντιγύ περιχύνοντας με το σιρόπι.
Καλή απόλαυση😍
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=i7jq399hmpc
