Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2025

Το Μυστικό για Τέλειο Κοκκινιστό με Ζυμαρικά – γίνεται λουκούμι χωρίς κόπο!!!

Το Μυστικό για Τέλειο Κοκκινιστό με Ζυμαρικά – γίνεται λουκούμι χωρίς κόπο!!!

Αν ψάχνεις μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για κοκκινιστό με ζυμαρικά, αυτό το βίντεο είναι για σένα! Ένα σπιτικό πιάτο της ελληνικής κουζίνας, πεντανόστιμο και έτοιμο σε λίγα λεπτά, ιδανικό για κάθε μέρα. Μάθε βήμα-βήμα πώς να φτιάξεις το πιο λαχταριστό κοκκινιστό που θα εντυπωσιάσει όποιον το δοκιμάσει!

Υλικά
1 κιλό χοιρινή σπάλα
αλάτι
100 γρ. ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
μαυροπίπερο
1 κ.γ. θυμάρι
100 ml κρασί
500 ml νερό
400 γρ. σάλτσα ντομάτας
1 κύβο ζωμό βοδινό
1 φύλλο δάφνης
βρασμένα ζυμαρικά
γραβιέρα ή κεφαλοτύρι

Εκτέλεση 
Αλατίζουμε το χοιρινό και ανακατεύουμε.

Βάζουμε μια χύτρα ταχύτητας ή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να πάρει χρώμα.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρουμε για ακόμα 1'.

Ρίχνουμε μαυροπίπερο, το θυμάρι και ανακατεύουμε.

Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε 2'-3' μέχρι να εξατμιστεί τελείως.

Προσθέτουμε το νερό, τη σάλτσα ντομάτας, τον κύβο βοδινό, το φύλλο δάφνης και ανακατεύουμε.

Καπακώνουμε με το καπάκι της χύτρας και περιμένουμε μέχρι να σηκωθεί η δεύτερη γραμμή της βαλβίδας.

Μόλις σηκωθεί, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 45'.

Αν δεν έχουμε χύτρα ταχύτητας θα καπακώσουμε την κατσαρόλα και θα σιγοβράσουμε για περίπου 1.5-2 ώρες.

Ρίχνουμε τη θερμοκρασία της χύτρας με τη βοήθεια του νερού ώστε να φύγει ο αέρας.

Ανακατεύουμε βρασμένα ζυμαρικά με τη σάλτσα, σερβίρουμε και γαρνίρουμε με έξτρα γραβιέρα ή κεφαλοτύρι.

Η εκτέλεση της συνταγής σε βίντεο ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=qFSiD8KOBII