Πέμπτη 27 Αυγούστου 2026

🍮 Το πιο τραγανό, μαστιχωτό και αυθεντικό πολίτικο κιουνεφέ...!!! 🌿✨

 .


Μια φανταστική και δοκιμασμένη συνταγή για κιουνεφέ πολίτικο. Η απλή διαδικασία του σωστού αφρατέματος των ινών προσφέρει μια μοναδική, τραγανή υφή που ξεχωρίζει, εξασφαλίζοντας ένα πλούσιο αποτέλεσμα που μένει απόλυτα μαστιχωτό! 
Υλικά
  • 400 γρ. φύλλο για γλυκά (κανταΐφι) & 150 γρ. καθαρό βούτυρο 
  • 400 γρ. ανάλατο λευκό τυρί (μυζήθρα ή μοτσαρέλα) 
  • 350 γρ. ζάχαρη, 250 γρ. νερό, κανέλα & φλούδα λεμονιού για το σιρόπι 
  • Ψιλοκομμένοι ξηροί καρποί (φιστίκι) & γλυκό φρούτο για το σερβίρισμα 
Εκτέλεση
Βήμα 1: Ξαίνουμε επίμονα το φύλλο, στρώνουμε τη μισή ποσότητα σε βουτυρωμένο σκεύος 28 εκατοστών και περιχύνουμε με λίγο λιωμένο βούτυρο. 
Βήμα 2: Απλώνουμε το τριμμένο λευκό τυρί σε όλη την επιφάνεια, καλύπτουμε με το υπόλοιπο φύλλο πιέζοντας ελαφρά και περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο. 
Βήμα 3: Ψήνουμε στους 170°C στον αέρα για 45 λεπτά και παράλληλα βράζουμε το σιρόπι με τα μπαχαρικά και το λεμόνι για 3-4 λεπτά. 
Βήμα 4: Περιχύνουμε το καυτό γλυκό με το ζεστό σιρόπι, σκορπάμε στην κορυφή τριμμένο φιστίκι και σερβίρουμε αμέσως με παγωτό καϊμάκι. 
Η συνταγή είναι της κ. Αργυρώς Μπαρμπαρίγου και η φωτογραφία της κ. Marty Cagle από την ομάδα "ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!"