Μία πίτα που θα την φτιάξετε πολλές φορές !!!!
ΥΛΙΚΑ
1πακετο σφολιάτα ζύμη 2 φλυτζάνια κοτόπουλο βρασμένο ,η ψημένο .αν έχει περισσέψει από άλλο φαγητό ψιλοκομμένο
4-5 καρότα τριμμένα
5 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 πράσο
3 κρεμμύδια ξερά
μαϊντανό
άνηθο
2 αυγά
μισή κούπα λάδι
αλάτι πιπέρι
μισό κουτ,γλυκού μοσχοκάρυδο
200 γρ ρεγκατο ,η ότι τυρί έχετε στο ψυγείο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ετοιμάζουμε όλα τα υλικά ,τρίβουμε τα καρότα.κόβουμε σε ροδέλες τα κρεμμύδια φρέσκα ,ξερά,ψιλοκόβουμε μαϊντανό άνηθο.βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι το λάδι με το κρεμμύδι .μετά προσθέτουμε και τα φρέσκα κρεμμυδάκια [μην αρπάξουν]προσθέτω τα πράσα,το καρότο βάζω και αλάτι πιπέρι και τα γυρίζω με την κουτάλα την ξύλινη μέχρι να μαραθούν προσθέτω μοσχοκάρυδο αλατοπίπερο,το κοτόπουλο ψιλοκομμένο κ ανακατεύω ,αποσύρω από την φωτιά χτυπώ 2 αυγά και τα προσθέτω καθώς κ το τριμμένο τυρί.ανακατεύω και ετοιμάζω το ταψί ,το λαδώνω και βάζω το ένα φύλλο σφολιάτα στρώνω ωραία ωραία την γέμιση ,σκεπάζω με το άλλο φύλλο και αφού την κλείσω γύρω γύρω καλά ,την χαράσσω μπακλαβωτα και βάζω σε ένα κουπάκι λίγο λάδι μισή κούπα κ λιγότερο λάδι και ένα κρόκο αυγού το ανακατεύω καλά και το ρίχνω πάνω από την πίτα να παει παντού,ψήνω στους 170-180 βαθμούς!! Πολύ νόστιμη !! ! Καλη επιτυχια!!!
Aπό ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Αν θέλετε να την φτιάξετε με ωραίο λεπτό τραγανό σπιτικό φύλλο πατήστε ΕΔΩ -- http://mageirikikaisintages.blogspot.gr/2011/02/blog-post_2464.html