ΥΛΙΚΑ
1κοτοπουλο
1 καροτο
2 κλωναρια σελινο
παρμεζανα τριμμενη μιση κουπα την οποια η την ριχνετε μεσα στην κρεμα ,η την ριχνετε απο πανω στο τελος .
...ΡΥΖΙ
1 κουτ σουπας βουτυρο καλο
1 πακετο ρυζι για ρυζοτο
ζουμι απο το κοτοπουλο το βρασμενο
ΚΡΕΜΑ
2 κ σουπας βουτυρο
6 κουτ σουπας αλευρι
2 κροκους αυγων
ζουμι απο το βρασμενο κοτοπουλο
ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ
πλενουμε το κοτοπουλο το βαζουμε μεσα στην κατσαρολα , κ βραζουμε αν βγαλει αφρο το καθαριζουμε ,βαζουμε κ τα λαχανικα καροτο σελινο αλατι πιπερι κ βραζουμε ωσπου να ειναι μαλακο .οταν τελειωσει το βρασιμο αν δεν εχει πολυ ζουμι προσθεστε νερο αφηστε να παρει κανα δυο βρασεις κ αποσυρετε απο το ματι ,πρεπει να εχουμε ζουμακι κ για το ρυζι κ για την κρεμα,βγαλτε το κοτοπουλο σε μια πιατελα κι οταν κρυωσει ξεκοκκαλιστε το κ ξεπετσιαστετο και καντε το κομματακια.
ΡΥΖΙ
σε μια κατσαρολα βαλτε 1 με 2 κουταλιες σουπας βουτυρο κ βαλτε 2 ποτηρια νερου ρυζι,γυριστε το να γινει σκουρο σαν τηγανιτο.και ριξτε στα 2 ποτηρια ρυζι 4 και μισο ποτηρι απο το ζουμακι της κοτας [αν εχει μεσα το ζουμι κοτοπουλο η λαχανικα που βρασαμε περαστε το απο σουρωτηρι]μαγειρεψτε το ρυζι σε μετρια φωτια μεχρι να δειτε οτι ειναι ετοιμο.
ΚΡΕΜΑ
βαλτε το βουτυρο και το αλευρι και με το συρμα ανακατεψτε μολις γινει ομοιογενες ριξτε κ το ζουμι ,τοσο οσο να δειτε να γινει μια κρεμα να στεκεται στο συρμα σαν την μπεσαμελ λιγο πιο ρευστη.βαλτε το ρυζι σε μια φορμα,και του κεικ αν δεν εχετε πλαστικη,αφηστε το να κρυωσει αναποδογυριστετο σε μια πιατελα και στην μεση κ γυρω γυρω βαλτε το κομματιασμενο κοτοπουλο,απο πανω ριξτε ολη την κρεμα .καλή όρεξη !!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
1κοτοπουλο
1 καροτο
2 κλωναρια σελινο
παρμεζανα τριμμενη μιση κουπα την οποια η την ριχνετε μεσα στην κρεμα ,η την ριχνετε απο πανω στο τελος .
...ΡΥΖΙ
1 κουτ σουπας βουτυρο καλο
1 πακετο ρυζι για ρυζοτο
ζουμι απο το κοτοπουλο το βρασμενο
ΚΡΕΜΑ
2 κ σουπας βουτυρο
6 κουτ σουπας αλευρι
2 κροκους αυγων
ζουμι απο το βρασμενο κοτοπουλο
ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ
πλενουμε το κοτοπουλο το βαζουμε μεσα στην κατσαρολα , κ βραζουμε αν βγαλει αφρο το καθαριζουμε ,βαζουμε κ τα λαχανικα καροτο σελινο αλατι πιπερι κ βραζουμε ωσπου να ειναι μαλακο .οταν τελειωσει το βρασιμο αν δεν εχει πολυ ζουμι προσθεστε νερο αφηστε να παρει κανα δυο βρασεις κ αποσυρετε απο το ματι ,πρεπει να εχουμε ζουμακι κ για το ρυζι κ για την κρεμα,βγαλτε το κοτοπουλο σε μια πιατελα κι οταν κρυωσει ξεκοκκαλιστε το κ ξεπετσιαστετο και καντε το κομματακια.
ΡΥΖΙ
σε μια κατσαρολα βαλτε 1 με 2 κουταλιες σουπας βουτυρο κ βαλτε 2 ποτηρια νερου ρυζι,γυριστε το να γινει σκουρο σαν τηγανιτο.και ριξτε στα 2 ποτηρια ρυζι 4 και μισο ποτηρι απο το ζουμακι της κοτας [αν εχει μεσα το ζουμι κοτοπουλο η λαχανικα που βρασαμε περαστε το απο σουρωτηρι]μαγειρεψτε το ρυζι σε μετρια φωτια μεχρι να δειτε οτι ειναι ετοιμο.
ΚΡΕΜΑ
βαλτε το βουτυρο και το αλευρι και με το συρμα ανακατεψτε μολις γινει ομοιογενες ριξτε κ το ζουμι ,τοσο οσο να δειτε να γινει μια κρεμα να στεκεται στο συρμα σαν την μπεσαμελ λιγο πιο ρευστη.βαλτε το ρυζι σε μια φορμα,και του κεικ αν δεν εχετε πλαστικη,αφηστε το να κρυωσει αναποδογυριστετο σε μια πιατελα και στην μεση κ γυρω γυρω βαλτε το κομματιασμενο κοτοπουλο,απο πανω ριξτε ολη την κρεμα .καλή όρεξη !!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ