Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2024

Γλυκό του Κουταλιού Μήλο - Φιρίκι!!!

Γλυκό του Κουταλιού Μήλο-Φιρίκι!! Απλά του Ονείρου με Απίστευτη Χειμωνιάτικη Γεύση! Γίνετε Πανεύκολα !!!

.


Γλυκό του Κουταλιού Μήλο - Φιρίκι!!

Για το μείγμα Νερού
Μπόλικο Νερό
Χυμο απο ένα Λεμόνι και Λεμονοκουπες
1 κουτ γλυκού Ξινό

650 γρ Μήλα Φιρίκια καθαρισμένα
800 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
450 γρ Νερό
100 γρ Αμύγδαλα Λευκά
35 περίπου Γαρύφαλλα
1 Σταγόνα κόκκινο χρώμα Ζαχαροπλαστικής (Προαιρετικά)
1 κουτ σούπας χυμό λεμονιού

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=vuldfGB5CN0
 

Θεϊκή Πραλίνα Φιστικιού Σπιτική και χειροποίητη !!!

Η Απόλυτη και Διάσημη Πραλίνα φιστικιού !!!Θεϊκή Πραλίνα Φιστικιού Σπιτική και χειροποίητη, με 3 Υλικά ΜΟΝΟ για Άπειρες συνταγές και Γλυκά!!!!

Πραλίνα Φιστικιού Θεϊκή

110 γρ Φιστίκια χωρίς κέλυφος
40 γρ Ηλιέλαιο
380 γρ Ζαχαρούχο Γάλα
2-3 Σταγόνες πικραμύγδαλο (Προαιρετικά)
Λίγο Πράσινο χρώμα Ζαχαροπλαστικής (Προαιρετικά)

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=aQd3-1nGW8U

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2024

Κέικ μαρμπρέ νηστίσιμο !!!


    Κέικ μαρμπρέ νηστίσιμο !!!

    Υλικά

2 φλιτζάνια τσαγιού φρέσκο χυμό πορτοκαλιού (400 ml )

2 φλιτζάνια ζάχαρη (380 γρ)

1 φλιτζάνι ηλιέλαιο ( 170 ml)

4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις ( 450 γρ)

3 κουταλάκια γλυκου μπέικιν

3 βανίλιες

3 κγ κακάο

    Εκτέλεση
Χτυπάμε για λίγα λεπτά τη ζάχαρη, το χυμό και το ηλιέλαιο με έναν αυγοδάρτη. Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και μαζί το μπεικιν και τις βανίλιες.Απο το μείγμα κρατάμε λίγες κουταλιές σε ενα μπολ. Ριχνουμε το κακάο και ανακατεύουμε καλά.

Με ένα πινέλο αλείφουμε με λάδι τη φόρμα του κέικ και πασπαλίζουμε αλεύρι.

Αδειάζουμε το μισό απο το άσπρο μείγμα στη φόρμα. Ρίχνουμε το μείγμα κακάο να απλωθεί πανω στο άσπρα μείγμα και συνεχίζουμε με το υπόλοιπο άσπρο.

Ψήνουμε για 60 λεπτά στους 170  βαθμούς ανάλογα με το φούρνο μας πάνω κάτω αντιστάσεις.

Ξεφορμάρουμε μετα απο 10 λεπτά.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από Blog MPAXARI & KANELA !
 

Γλυκό πορτοκάλι!!!

 Γλυκό φλούδα πορτοκαλιού!!!

 Υλικά

✔️6 ή 7 πορτοκάλια με χοντρή φλούδα μετράμε 1000 γραμμάρια φλούδα

✔️900 γρ ζάχαρη

✔️ 2 ½ ποτήρια νερό

✔️Χυμός από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

1️⃣ Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια σε τρεχούμενο νερό και στεγνώνουμε με πετσέτα.Με ένα τρίφτη ξύνουμε τη φλούδα και την κρατάμε σε ένα μπολ.

2️⃣ Ανάλογα με το μέγεθος του πορτοκαλιού κόβουμε στα 4 ή στα . Αφαιρούμε προσεκτικά το εσωτερικό τους και το κρατάμε κι αυτό σε μπολ στην άκρη.

3️⃣ Παίρνουμε οδοντογλυφίδες ρολάρουμε μια   μια τις φλούδα πορτοκαλιού και περνάμε σε κάθε φλούδα μια οδοντογλυφίδες.

4️⃣ Βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα τις φλούδες και γεμίζουμε μέχρι τη μέση νερό.Βάζουμε στη φωτιά και αφήνουμε μέχρι να πάρει βράση,να  κοχλάσει δηλαδή το νερό. Στραγγίζουμε και κάνουμε το ίδιο άλλες 2 φορές.Ξεπικρίζουμε δηλαδή τις φλούδες πορτοκαλιού.

4️⃣ Βράζουμε δηλαδή 3 φορές.Την τελευταία φορά στραγγίζουμε και βάζουμε τις φλούδες σε κρύο νερό και αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.

5️⃣ Βάζουμε νερό και ζάχαρη στην κατσαρόλα και βάζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.Τότε ρίχνουμε τις φλούδες. Μόλις πάρει βράση αφήνουμε 10 λεπτά,κλείνουμε τη φωτιά αφαιρούμε την κατσαρόλα απ το μάτι και αφήνουμε 24 ώρες με σκεπασμένη πετσέτα από πάνω.

6️⃣Την επόμενη μέρα Βάζουμε να βράσει πάλι σε δυνατή φωτιά για να διατηρήσει το σχήμα και το χρώμα του . Θέλει περίπου μισή ώρα βρασμού ανάλογα την κατσαρόλα . Προς το τέλος βγάζουμε με μια ξύλινη κουτάλα λίγο σιρόπι και το αφήσουμε σε ένα πιατάκι να κρυώσει . Θα δούμε αν έδεσε το σιρόπι :παίρνουμε ένα κουταλάκι του γλυκού και ρίχνουμε μια σταγόνα σιρόπι,αν η σταγόνα μείνει και δεν διαλυθεί,είναι έτοιμο το σιρόπι μας . Αλλιώς βράζουμε λίγο ακόμα.

7️⃣Στο τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού να μην ζαχαρώσει το γλυκό και είναι έτοιμο.

8️⃣ Μοιράζουμε το γλυκό όσο είναι ζεστό σε αποστειρωμένα βάζα και γυρνάμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν . Έτσι είμαστε σίγουροι ότι τα βάζα μας έχουν στραγγίσει.

➡️ Αφού κρυώσουν τα κρατάμε σε  σκοτεινό μέρος  χωρίς υγρασία.

➡️Όσο βράζει το γλυκό δεν ανακατεύουμε ποτέ κι αν χρειαστεί βάζουμε μόνο ξύλινη κουτάλα

➡️ Το ξύσμα που κρατήσαμε το βάζουμε σε σακουλάκι και στην κατάψυξη να έχουμε ξύσμα για τα κέικ ή το απλώνουμε σε ένα ταψάκι να ξεραθει για λίγες μέρες και μετά το ανακατεύουμε με ζάχαρη.Βάζουμε  σε κάθε συνταγή μας και μια κουταλιά της σούπας απ την αρωματική ζάχαρη

Εκτέλεση συνταγή φωτογραφία από Blog -MPAXARI & KANELA!
 

Τραγανά και μελωμένα μελομακάρονα! Το γλυκό των Χριστουγέννων !!!

Η ΜΟΝΗ Συνταγή Για Μελομακάρονα Που Χρειάζεσαι - Πεντανόστιμα και Μελωμένα όσο πρέπει!!!Τραγανά και μελωμένα μελομακάρονα! Το γλυκό των Χριστουγέννων που μοσχομυρίζουν όλα τα σπίτια μέλι, κανέλα και γαρίφαλο! Η πιο εύκολη και πετυχημένη συνταγή που υπάρχει!

Υλικά:

Για το σιρόπι:

750 γρ. νερό
1.000 γρ. ζάχαρη
2 στικ κανέλα
2 κ.σ. μέλι

Για τα μελομακάρονα:

750 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
185 γρ. ηλιέλαιο
185 γρ. ελαιόλαδο
225 γρ. χυμός πορτοκάλι
75 γρ. ζάχαρη
10 γρ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
μέλι για το μέλωμα
τριμμένα καρύδια

Βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και τα στικς κανέλας σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε.

Μόλις βράσει το σιρόπι, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μέλι, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει τελείως.


Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη κανέλα, το γαρύφαλλο και το μπέικιν πάουντερ.

Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα, τη μαγειρική σόδα και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Προσθέτουμε το μείγμα των υγρών στο μείγμα στερεών και ανακατεύουμε ίσα ίσα να ομογενοποιηθούν τα υλικά (ΟΧΙ ΠΟΛΥ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΟ ΛΑΔΙ ΤΟΥΣ).

Φτιάχνουμε μελομακάρονα των 25-30 γρ., τα βάζουμε σε ταψιά με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 για περίπου 20′.

Βουτάμε τα καυτά μελομακάρονα στο κρύο σιρόπι, τα μελώνουμε με μέλι και πασπαλίζουμε με τριμμένα καρύδια.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=KjJTsiRipRA
 

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2024

Έξυπνη και Γρήγορη Συνταγή για Νηστίσιμα Κουλουράκια Πορτοκαλιού !!!

Έξυπνη και Γρήγορη Συνταγή για Νηστίσιμα Κουλουράκια Πορτοκαλιού Χωρίς Μίξερ - Vegan Orange Cookies!!!
 

Πανεύκολα νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού χωρίς μίξερ!!!


120 γρ. ηλιέλαιο
120 γρ. χυμός πορτοκαλιού
140 γρ. άχνη
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα


Σε ένα μπολ βάζουμε το ηλιέλαιο, το χυμό πορτοκαλιού, την άχνη, το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και ανακατεύουμε.

Πλάθουμε μπαλίτσες των 30 γρ. και τις βάζουμε σε ένα ταψί.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για 15′-20′.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=q8bigxDFamU
 

ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ το καλύτερο χωρίς αλεύρι !!!

Αποθηκεύστε τη συνταγή, δεν μπορείτε να χάσετε αυτό το καταπληκτικό κέικ !!Γλυκό σαν σύννεφο,
Απλό και νόστιμο! Εξαφανίζεται σε 1 λεπτό. Θα το κάνεις συχνά ! 👌

Ετοιμάστε γρήγορα και εύκολα μια απίστευτα νόστιμη συνταγή που θα λατρέψουν όλοι. Πρέπει να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή χωρίς αλεύρι! Όλοι θα μείνουν έκπληκτοι.

Συστατικά :
3 αυγά
100 γρ ζάχαρη
60 ml λάδι
160 ml γάλα
2 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
16 γρ μπέικιν πάουντερ
170 γρ μπισκότα
*****
90 γρ γιαούρτι σοκολάτας
50 γρ σοκολάτα

Η έκδοση Thermomix:

    Στο μπολ βάζουμε το μπισκότο, τα αυγά, τη ζάχαρη, το λάδι και το γάλα: 3 λεπτά, ταχύτητα 4.
    Προσθέτουμε τη μαγιά και το κακάο: ταχύτητα 5, 1 λεπτό.


ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ το καλύτερο στον κόσμο Λιώνει ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΑΣ πολύ εύκολο και νόστιμο 😋

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=pni_XE82gbE


Μουσική-- https://www.youtube.com/watch?v=_ICDek8TtdE
 

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2024

Γαριδομακαροναδα!!!!!Με φρέσκιες γαρίδες και σάλτσα ντομάτας !!!

Γαριδομακαροναδα!!!!!Με φρέσκιες γαρίδες και σάλτσα ντομάτας σβησμένη με τσίπουρο!!!

 Υλικά
 για 4 άτομα
1/2 κιλό γαρίδες μεγάλες φρέσκες 🍤
1 πακέτο μακαρόνια
400 γρ μεσαίες γαρίδες
1 κρασοπότηρο λάδι
1 σφηνάκια τσίπουρο ή ρακί
1 πιπεριά κόκκινη κομμένη
1 πιπεριά πράσινη κομμένη
200 γρ ντοματινια κομμένα στη μέση
1 σκελίδα σκόρδο
Αλάτι πιπέρι
1 ποτήρι ζωμό απ τις γαρίδες

.


Εκτέλεση
Βραζουμε τα μακαρόνια για 8 λεπτά... στραγγίζουμε σουρώνουμε και τα κρατάμε στην άκρη.
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις γαρίδες μας κι αφήνουμε και λίγες ολόκληρες.
Τις βάζουμε να βράσουν για 5 λεπτά και κρατάμε 1 ποτήρι απ το ζωμό τους.
Σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το λάδι να κάψει και προσθέτουμε το σκόρδο και τις πιπεριές να σοτάριστουν για 2 λεπτά, σβήνουμε με το τσίπουρο και προσθέτουμε τα ντοματακια.

Ρίχνουμε το ζωμό  αλάτι πιπέρι και βράζουμε για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, στο τέλος προσθέτουμε τις γαρίδες και βράζουμε αλλά 3 λεπτά και η σάλτσα μας είναι έτοιμη.

Προσθέτουμε τα μακαρόνια ανακατεύουμε και σερβίρουμε με φρέσκια ρίγανη.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από Blog -MPAXARI & KANELA!
 

Μπουγάτσα νηστίσιμη Θεική !!!



Μπουγάτσα νηστίσιμη με φύλλο Βηρυτού !!!

Είτε νηστεύετε είτε όχι, μπορείτε να απολαύσετε αυτή τη νόστιμη μπουγάτσα με κρέμα.... χωρίς αυγά χωρις γαλα και η γεύση της ονειρεμένη !!!!!!!!!


Υλικά :
500 γρ φύλλο βηρυτού
1300 ml νερο
250 γρ σιμιγδάλι ψιλό
400 γρ ζάχαρη
250 γρ μαργαρινη
1/4 κγ βανίλια
Ξύσμα λεμονιού 🍋
ηλιέλαιο για τα φύλλα

.



Εκτέλεση :
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερο να ζεσταθεί και προσθετουμε όλα τα υλικά εκτός από τη μαργαρίνη. Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να άρχιζει το μείγμα μας να δένει, τότε κλείνουμε το μάτι της κουζίνας και προσθετουμε τη μαργαρίνη να λιώσει. Αφήνουμε λίγη ώρα, περίπου 20 λεπτά να κρυωσει ελαφρά...
Στο μεγάλο ταψί της κουζίνας στρώνουμε 7 φύλλα λαδωμένα ενδιάμεσα και από πάνω ρίχνουμε την κρέμα της μπουγάτσας . Τα δύο φύλλα τα πάνω πάνω τα διπλώνουμε προς τα μεσα ώστε να κολλήσουν πάνω στην κρέμα.
Ξεκιναμε τώρα με τα υπόλοιπα φύλλα όπου τα βάζουμε πάλι λαδωμένα πάνω από την μπουγάτσα μας.Κραταμε 2 φύλλα για το τέλος.
Γυρίζουμε προς τα μέσα όλα τα φύλλα μας και τα δύο τελευταία τα απλώνουμε και τα γυρίζουμε προς τα μέσα όπως θα τρώνε ένα σεντόνι.
Χαράζουμε την μπουγάτσα και αν θέλουμε ρίχνουμε λίγη ζάχαρη από πάνω.... ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα.
Καλή επιτυχία!!!!

Eκτέλεση φωτό συνταγή από Blog MPAXARI & KANELA!!
 

Ζουμερό Κοτόπουλο Στον Φούρνο !!!

Ζουμερό Κοτόπουλο Στον Φούρνο Καλύτερο Και Από Σούβλας - Roast Chicken !!!

Υλικά:

1 κοτόπουλο
100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 σκελίδα σκόρδο
λίγο θυμάρι
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 λεμόνι
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
κεφαλοτύρι

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το βούτυρο με το ξύσμα λεμονιού, το θυμάρι, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι.

Βάζουμε τα δάχτυλά μας ανάμεσα στο στήθος και την πέτσα και τοποθετούμε το βούτυρο απλώνοντάς το.

Κόβουμε το λεμόνι στη μέση και το βάζουμε πίσω από την κότα.

Αλείφουμε με ελαιόλαδο και αλάτι το κοτόπουλο.

Το βάζουμε πάνω σε μια σχάρα σε ένα ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200 για περίπου 1 ώρα, ανάλογα το μέγεθος.

Το κόβουμε και πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=6RFL3mMFVLw
 

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2024

Ραβανί που όλοι θα σας ζητάνε και δεύτερο κομμάτι!!!



 Ραβανί με σαντιγί λευκής σοκολάτας και καραμελωμένα φιστίκια – ένας συνδυασμός που θα σας ξετρελάνει!!!

Γιορτινό Ραβανί που όλοι θα σας ζητάνε και δεύτερο κομμάτι!! Η σαντιγί με λευκή κουβερτούρα και τα καραμελωμένα φιστίκια σας αφήνουν μια υπέροχη γεύση που σίγουρα θα σας μείνει αξέχαστη!

ΥΛΙΚΑ
🔪250 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
🔪150 γρ. ζάχαρη
🔪120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
🔪200 γρ. Στραγγιστο γιαούρτι
🔪100 γρ. γάλα
🔪3 αυγά
🔪120 γρ. ηλιέλαιο
🔪20 γρ. Μπέικιν Πάουντερ
🔪2 βανιλίνες
--
🔪500 γρ. νερό
🔪400 γρ. ζάχαρη
🔪Φλούδες από 1 πορτοκαλι
🔪1 στικ κανέλας
--
🔪50 γρ. φιστίκια Αιγίνης
🔪50 γρ. ζάχαρη
--
🔪1 κουτακι Morfat Creamy (250 γρ.)
🔪125 γρ. Λευκή Κουβερτούρα
--
🔪Ταψί 25χ30 εκ.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=LitQUGDh9Z0
 

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2024

Λικέρ Σοκολάτας Αμβροσία, πανεύκολο, πεντανόστιμο και οικονομικό !!!

Θεϊκό Λικέρ Σοκολάτας Όνειρο. Το φτιάχνουμε και το Απολαμβάνουμε Σήμερα!
Ενα Λικέρ Σοκολάτας Αμβροσία, πανεύκολο, πεντανόστιμο και οικονομικό. Το φτιάχνουμε και το καταναλώνουμε απευθείας, με την πιο απίστευτη και πλούσια Γεύση της Σοκολάτας. Οτι Πρέπει για Χριστουγεννιάτικο κέρασμα και όχι μόνο!!!

Θεϊκό Λικέρ Σοκολάτας

780 γρ Νερό
700 γρ Μαύρη Ζάχαρη Κρυσταλλική
80 γρ Κακάο Άγλυκο καλής ποιότητας χωρίς Ζάχαρη
90 γρ Κουβερτούρα Γάλακτος ή Μαύρη Κουβερτούρα
450 γρ Κονιάκ καλής ποιότητας

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=x73lKYarDoM
 

Πανεύκολη Πραλίνα με Λευκή Σοκολάτα για το ψωμί!!!

Πώς Να Φτιάξεις Nutella Με Λευκή Σοκολάτα (Για Τούρτες, Πάστες, Κρέπες, Pancakes κ.ά)!!!

Συνταγή για πανεύκολη Πραλίνα με Λευκή Σοκολάτα για το ψωμί, τούρτες, κρέπες και ότι άλλο θέλεις!


Υλικά:

200 γρ. λευκή σοκολάτα
50 ml κρέμα γάλακτος
250 γρ. ζαχαρούχο γάλα
1 πρέζα αλάτι, προαιρετικά
1 βανιλίνη, προαιρετικά

Λιώνουμε σε ένα μεγάλο μπολ τη λευκή σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος.

Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, το αλάτι, τη βανιλίνη και χτυπάμε με μίξερ χειρός ή σύρμα για περίπου 2'-3'.

Βάζουμε την λευκή πραλίνα σε βαζάκι που κλείνει αεροστεγώς και τη διατηρούμε στο ψυγείο για περίπου 5 μέρες.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=NshdCzztdDM
 

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2024

Φασολάδα φούρνου με λουκάνικα !!!

Φασολάδα φούρνου με λουκάνικα !!!Το απόλυτο φαγητό του χειμώνα κι όχι μόνο!!!!
Ο συνδυασμός όσπρια με λουκάνικα θα απογειώσει το φαγητό σας!!!


Υλικά

500 γρ μέτρια φασόλια, μουλιασμένα σε κρύο νερό απ την προηγούμενη μέρα.

500 γρ χωριάτικα λουκάνικα κομμένα χοντρές ροδέλες

1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο καρέ

2 κσ κοφτές πελτέ ντομάτας

2 μέτρια καρότα κομμένα ροδέλες

3 κου. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

100 ml ελαιόλαδο

Αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση

Ξεπλένουμε τα φασόλια που έχουμε μουλιάσει απο τό προηγούμενη βράδυ σε νερό και τα βάζουμε με λίγο νερό να πάρουν μια βράση για 5 λεπτά. Σουρώνουμε και πετάμε το νερό .

Βάζουμε ξανά τα φασόλια να βράσουν με νερό ίσα να τα σκεπάζει. Προσθέτουμε το λάδι, το κρεμμύδι, τα καρότα, το μαϊντανό. Αφήνουμε να βράσουν σε χύτρα για 10 λεπτά περίπου να μαλακώσουν ελαφρώς. Αν δεν έχουμε χύτρα Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν αλλά όχι να λιώσουν.

Όσο βράζουν τα φασόλια, σοτάρουμε σε τηγάνι τα λουκάνικα για 10 λεπτά να ροδίσουν καλά. Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα στην άκρη.

Μόλις δούμε ότι τα φασόλια μας έχουν μαλακώσει, τα ρίχνουμε όπως είναι σε ένα ταψί, προσθέτουμε αλάτι πιπέρι λίγη ρίγανη και τα λουκάνικα και τα βάζουμε στο φούρνο για 1 ώρα περίπου μέχρι δηλαδή να μαλακώσουν καλά τα φασόλια μας!!!!

TIPS:

Αν παλι για κάποιο λόγο δεν προλάβαμε να τα μουλιάσουμε από την προηγουμένη ήμερα ,δεν υπάρχει πρόβλημα,  βάζουμε τα φασολιά να βράσουν για 10 λεπτά με λίγο νερό, οσο δηλαδή να σκεπάζονται, και τα αφήνουμε μέσα για 1 ώρα .

Εκτέλεση φωτό συνταγή από Blog MPAXARI & KANELA !!!
 

Χοιρινό λεμονάτο με πιπεριές !!!

Χοιρινό λεμονάτο με πιπεριές και έγινε όνειρο!!!!


Υλικά

✔️1200 γρ κρέας χοιρινό από μπούτια

✔️4 πιπεριές κόκκινες Φλωρίνης κομμένες χοντρά κομμάτια

✔️4 πιπεριές πράσινες κομμένες χοντρά κομμάτια

✔️2 μέτρια κρεμμύδι κομμένα στα 4

✔️1 κσ αλεύρι

✔️2 λεμόνια το χυμό τους

✔️½ κγ κύμινο

✔️1 κγ ρίγανη

✔️Αλάτι -Πιπέρι

Εκτέλεση

1️⃣ Για να φτιάξουμε το λεμονάτο χοιρινό.Ζητάμε απ το χασάπη να μας κόψει το χοιρινό σε κομμάτια για τηγανιά .

2️⃣ Βάζουμε μια κατσαρόλα στη φωτιά και προσθέτουμε το λάδι να ζεσταίνεται.Αλευρώνουμε το κρέας και το σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά να ροδίσει.

3️⃣ Προσθέτουμε τις πιπεριές,τα κρεμμύδια να σοταριστούν κι αυτά για 5 λεπτά . Ρίχνουμε το νερό και σιγοβράζουμε για 20 με 25 λεπτά να μαλακώσει το χοιρινό και να δέσει  . Στο τέλος ρίχνουμε τα μπαχαρικά, το χυμό λεμονιού  ανακατεύουμε και είναι έτοιμο για σερβίρισμα Συνοδεύουμε με ρύζι.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από Blog -MPAXARI & KANELA !