Κυριακή 13 Απριλίου 2025

Μαγειρίτσα παραδοσιακή γιαγιάς !!!

Η πιο Νόστιμη Παραδοσιακή Μαγειρίτσα –!!!Συνταγή Όπως Την Έκανε η Γιαγιά!
Ανακάλυψε την αυθεντική συνταγή για παραδοσιακή μαγειρίτσα, όπως την έφτιαχνε η γιαγιά! Βήμα-βήμα οδηγίες για την πιο νόστιμη πασχαλινή σούπα, με όλα τα μυστικά για επιτυχία. Η μαγειρίτσα όπως πρέπει να είναι!

ΥΛΙΚΑ
1.200 γρ. συκωταριά αρνίσια
130 γρ. ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
50 γρ. λευκό κρασί
2,,5 λίτρα νερό
2 κ.γ. αλάτι
5 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
110 γρ. ρύζι γλασέ
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1/2 ματσάκι άνηθο
1 λεμόνι, ξύσμα
Μαυροπίπερο
2 λεμόνια
2 αυγά


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Γέμισε μία μεγάλη κατσαρόλα με νερό και βάλε μέσα την αρνίσια συκωταριά.

Άφησε να βράσει για 15′ σε δυνατή φωτιά με μισό καπάκι σκεπασμένο.

Πέταξε το νερό και σούρωσε τη συκωταριά.

Ξέπλενε ελαφρώς με νερό και ψιλόκοψέ την.

Στην ίδια κατσαρόλα ρίξε το ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σόταρε για 1'-2′.

Πρόσθεσε τη συκωταριά και συνέχισε το σοτάρισμα για 4'-5′.

Ρίξε μέσα το κρασί, ανακάτεψε και μόλις εξατμιστεί προσέθεσε το νερό και άφησε να βράσει με κλειστό καπάκι για 30′.

Πρόσθεσε το αλάτι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και άφησε να βράσει για άλλα 5′ με κλειστό καπάκι.

Ρίξε μέσα το ρύζι, τον μαϊντανό, τον άνηθο, ανακάτεψε και άφησε να βράσει για 10′ με κλειστό καπάκι.

Αφαίρεσε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, πρόσθεσε το ξύσμα λεμονιού, ανακάτεψε και βάλε λίγο μαυροπίπερο.

Άφησε να κρυώσει για 5′.

Βάλε στο μπλέντερ τα αυγά, το χυμό λεμονιού και χτύπα τα.

Χύσε το αυγολέμονο σε ένα μπολ και πρόσθεσε μία κουτάλα από τη μαγειρίτσα σε αυτό ανακατεύοντας ταυτόχρονα με σύρμα.

Επανέλαβε την ίδια διαδικασία άλλη μία φορά.

Κρατώντας μία σίτα πάνω από τη κατσαρόλα, ρίξε μέσα όλο το αυγολέμονο και ανακάτεψε καλά.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=zNS1DSN8jcA
 

Τα Τσουρέκια του Τεμπέλη για Αρχάριους !!!

Τα Τσουρέκια του Τεμπέλη για Αρχάριους χωρίς κουζινομηχανή φυσικά ώστε να τα φτιάξουν όλοι με απόλυτη Επιτυχία!!
Τα Τσουρέκια του Τεμπέλη τα ονόμασα ώστε όσοι δεν έχουν ασχοληθεί ποτέ με το να φτιάξουν Τσουρέκια είναι μια μεγάλη ευκαιρία να μπουν στη κουζίνα τους και να φτιάξουν με απόλυτη επιτυχία και εγγύηση τα δικά τους χειροποίητα και Σπιτικά Τσουρέκια.

 Τα Τσουρέκια του Τεμπέλη για Αρχάριους

Για το Προζύμι
200 γρ Αλεύρι για Τσουρέκια
250 γρ Γάλα χλιαρό (όχι καυτό)
20 γρ Μαγιά Ξηρή

Για τα Τσουρέκια
350 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
3 Αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ Χυμό Πορτοκαλιού
Ξύσμα από ένα Πορτοκάλι και 1/2 Λεμόνι
4 Δάκρυα Μαστίχας Χίου Τριμμένα σε Σκόνη με λίγη Ζάχαρη
10 γρ Μαχλέπι
1 κουτ γλυκού Κακουλέ Σκόνη
1/2 κουτ γλυκού Κανέλα Σκόνη
2 Βανίλιες
150 γρ Βιτάμ λιωμένο χλιαρό
800 γρ Αλεύρι για Τσουρέκια

Για Άλειμμα
1 κρόκο Αυγού με λίγο Γάλα
Αμύγδαλο φιλέ

Για Γυάλισμα
2 κουτ γλυκού Βιτάμ με 1 κουτ γλυκού Μέλι λιωμένα

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΡΣΗ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=2EArua0XDgU

 

Λεμονένιο Μιλφέιγ !!!

 Θέλετε το Ωραιότερο και πιο Δροσερό Γλυκό για το τραπέζι του Πάσχα; Ιδού Λοιπόν!!
Λεμονένιο Μιλφέιγ με Βελούδινη κρέμα Λεμόνι 🍋 που σίγουρα θα κάνει Θραύση στο Πασχαλινό Τραπέζι σας οικονομικό, πάρα πολύ γρήγορο, εγγυημένη Συνταγή!!!


Λεμονένιο Πασχαλινό Μιλφέιγ

Για την Βελούδινη Κρέμα Ζαχαροπλαστικής
700 γρ Γάλα πλήρες
320 γρ Κρέμα γάλακτος 35%
3 Βανίλιες
Ξύσμα από ένα Λεμόνι
5 Αυγά μεσαία
250 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
150 γρ Κορν Φλαουρ
50 γρ Βούτυρο Αγελαδινό
200 γρ Κρέμα Σαντιγί
Κρέμα Λεμονιού όση ποσότητα Θέλετε     
2 Πακέτα Μπισκότα Cream Cracker

Για Διακόσμηση
150 γρ Κρέμα Σαντιγί
Κρέμα Λεμονιού

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=ZU-G4VO2B_E
 

Σάββατο 12 Απριλίου 2025

Κλασικό κέικ με κακάο απίθανο !!!

.



 Μόλις κρύωσε και το έκοψα !!! Το αγαπημένο μας απλό αλλά πολύ ωραίο κέικ με κακάο !!!Πανεύκολο γρήγορο με λίγα υλικά !!!

ΥΛΙΚΑ

250 γραμ βούτυρο λιωμένο

2 φλιτζάνια ζάχαρη

4 αυγά

3 μασουράκια βανίλιες

1 κ 1/2 φλιτζάνι γάλα -τα 2 φλιτζ μπαίνουν στο κέικ το άλλο μισό το κρατάμε στην άκρη

500 γραμ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του  κοσκινισμένο

5 κουτ σούπας κακάο κοσκινισμένο.

.


.



ΕΚΤΕΛΈΣΗ

Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει 10 λεπτά .

Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά χτυπώντας συγχρόνως σε χαμηλή ταχύτητα .

Προσθέτουμε τις βανίλιες χτυπώντας .

Αρχίζουμε κ προσθέτουμε εναλλάξ γάλα με το κοσκινισμένο αλεύρι ανακατεύοντας πλέον μόνο με μία σπάτουλα .

Αδειάζουμε το μισό μείγμα σε φόρμα που εγώ την περνάω με ελαιόλαδο την ραντίζω αλεύρι κ την τινάζω να φύγει το περιττό .

Σε ένα μπολ βάζω το μισό φλιτζάνι  γάλα  που έχω κρατήσει και ανακατεύω το κοσκινισμένο κακάο καλά .

Αυτό το ρίχνω στην υπόλοιπο μισό μείγμα που έχω κρατήσει στο μπολ που το έφτιαξα αρχικά κ ανακατεύω πολύ καλά .

Το ρίχνω επάνω από το μείγμα  της φόρμας κ κουνάω την φόρμα να στρωθεί ομοιόμορφα .

Με ένα πιρούνι κάνω κυκλάκια να βυθιστεί το μείγμα κακάο στο λευκό .

Ψήνω 180 βαθμούς αέρα περίπου 50 λεπτά !!!

Εγώ εδώ έκανα διπλή δόση να δώσω κ στην μαμά μου ,η δοσολογία που σας γράφω είναι για μία φόρμα του κέικ !

Εκτέλεση φωτό από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 
 

Πέμπτη 10 Απριλίου 2025

Αυγοφέτες όνειρο!!!


 Αυγοφέτες που είναι τόσο απλές αλλά μας αρέσουν πολύ !!!

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Είχα μπαγιάτικο ψωμάκι κ το έκοψα σε φέτες .

Χτύπησα τρία αυγά με γάλα λίγο αλάτι και βουτάω  μέσα τις φέτες ψωμί .

Αμέσως μετά στο τηγάνι .

Τηγανίζω από την μία πλευρά κ μετά μόλις πάρει χρώμα γυρίζω κ από την άλλη .

Για έτξτρα η\γεύση έβαλα μέλι από πάνω .

Εκρ=τέλεση φωτό συνταγή από κ.Sofia Kakosaiou ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ !

Πασχαλινό κατσικάκι με πατάτες στον φούρνο !!!


 Πασχαλινό κατσικάκι με πατάτες στον φούρνο !!!

ΥΛΙΚΑ -ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παίρνουμε το κρέας και το μαρινάρουμε με το αλάτι, το πιπέρι, την ρίγανη, την μουστάρδα και το σκόρδο σε φετάκια.

Κάνουμε καλό μασάζ και αφήνουμε το κρέας να μαριναριστεί τουλάχιστον για 1 ώρα στο ψυγείο.
Κατσικάκι γεμιστό με πατάτες στο φούρνο, λουκούμι!

Έπειτα το βάζουμε στο ταψί.

Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και προσθέτουμε και σε αυτές αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και μουστάρδα. Προσθέτουμε ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού και σιγοψήνουμε στις αντιστάσεις, για περίπου 3-3μιση ώρες. Νερό δεν βάζουμε καθόλου !!!Καλή επιτυχία !!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ Σούλα Λεβέντη -ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ !

Λαχανοντολμάδες αγαπημένοι !!!

 Λαχανοντολμάδες του ονείρου !!!

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεμάτισα το λάχανο κ χωρίζω τα χονδρά μέρη κ κρατάω τα φύλλα.

Ζυμώνω 750 γραμ κιμά προσθέτοντας περίπου 2 φλιτζανάκια του καφέ ρύζι καρολίναένα κρεμμύδι τριμμένο αλάτι πιπέρι μαιντανό λάδι.

Στρώνω στην κατσαρόλα τα χονδρά μέρη από το λάχανο κ από πάνω αραδιάζω τους ντολμάδες κ ότι φύλλα περίσσεψαν .

Ρίχνω από πάνω αλάτι πιπέρι λάδι και 1 ποτήρι νερό αφού πρώτα τους σκεπάσω με ένα πιάτο κ σιγοβράζω.

Μόλις είναι έτοιμοι αδειάζω οτι ζουμί εχει σε ένα κατσαρολάκι-φροντίζω να μείνει ζουμάκι - κ προσθέτω ένα κρόκο αυγού δύο κουταλιές αλεύρι αλάτι λίγο πιπέρι το χυμό λεμονιού μία κουταλιά βούτυρο κ αν έχω ένα κύβο λαχανικών τον οποίο πάντα τον φτιάχνω εγώ όχι έτοιμους .

Ανακατεύω μέχρι να πήξει ελαφρώς η σάλτσα μου σε χαμηλή θερμοκρασία .

Οταν σερβίρω βάζω από πάνω την σάλτσα .

Κάνω αυτήν την σάλτσα εδώ κ χρόνια  την προτιμούμε οικογενειακός !

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ Σούλα Λεβέντη -ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ .
 

Τρίτη 8 Απριλίου 2025

Πως να Φτιάξεις Αυθεντική Αγιορείτικη Ταχινόσουπα με Λίγα Υλικά!!!


 Πως να Φτιάξεις Αυθεντική Αγιορείτικη Ταχινόσουπα με Λίγα Υλικά!!!
Ανακάλυψε την αυθεντική συνταγή για την Αγιορείτικη Ταχινόσουπα, εύκολη, υγιεινή και γεμάτη γεύση! Φτιάξε αυτήν την παραδοσιακή σούπα με ταχίνι, ιδανική για κάθε περίσταση, και απόλαυσε έναν θρεπτικό γεύμα που ενσωματώνει την ελληνική παράδοση και την ευεξία.

ΥΛΙΚΑ
1 λίτρο νερό
100 γρ. κριθαράκι μέτριο
100 γρ. χυμός λεμονιού
150 γρ. ταχίνι
αλάτι
πιπέρι
1/3 κ.γ. κύμινο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αλατίζουμε 1 λίτρο νερό που βράζει.

Προσθέτουμε το κριθαράκι και βράζουμε για περίπου 15'-20'.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λεμόνι με το ταχίνι και το αραιώνουμε με λίγο από το νερό που έβρασε.

Αποσύρουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα και προσθέτουμε το μείγμα λεμονιού-ταχίνι ανακατεύοντας.

Σκεπάζουμε και το αφήνουμε στην άκρη για 20'.

Προσθέτουμε πιπέρι, κύμινο και δοκιμάζουμε αν χρειάζεται έξτρα πιπέρι, αλάτι ή λεμόνι.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=-2H5e38V1Sw

Αλευροκούλουρα της Μεγάλης Πέμπτης – Παραδοσιακή Συνταγή Αναβίωσης Λέσβου!!!


Φέτος έφτιαξα τα Πασχαλινά Αλευροκούλουρα της Μεγάλης Πέμπτης Αρωματικά-Παραδοσιακή Συνταγή Αναβίωσης απο την Λέσβο!!
Μια Παραδοσιακή Συνταγή για τα πιο Υπέροχα Πασχαλινά Κουλουράκια που θα έχετε δοκιμάσει ποτέ, με αγνά υλικά, γεμάτα αρώματα που δένουν τόσο αρμονικά μεταξύ τους!! Συνταγή Θησαυρός πραγματικά αξίζει φέτος το Πάσχα να φτιάξετε αυτά τα Κουλούρια!!!

Αλευροκούλουρα της Μεγάλης Πέμπτης – Παραδοσιακή Συνταγή Αναβίωσης Λέσβου!!!

Υλικά (40 Κομμάτια)
250 γρ. βούτυρο αγελάδος (σε θερμοκρασία δωματίου)
200 γρ. ζάχαρη άχνη
Ξύσμα από ένα Πορτοκάλι
2 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
2 κουτ σούπας Ανθόνερο
100 ml γάλα πλήρες
1/4 κ.γ. αμμωνία διαλυμένη
2 βανιλίνες
1/3 κ.γ. μαστίχα Χίου σε σκόνη (ή 2-3 δάκρυα κοπανισμένα με λίγη ζάχαρη)
5 γρ Μαχλέπι
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
665 γρ. αλεύρι μαλακό

1 κρόκος αυγού + 1 κ.γ. γάλα (για επάλειψη)

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ --  https://youtu.be/f3TlCaDHQkA?si=Gk9fK9PekH4vL5S8
 

Μπισκότα διατροφής υγιεινά !!!

Μπισκότα διατροφής υγιεινά, χωρίς αλεύρι, χωρίς αυγά, χωρίς ζάχαρη,πανευκολα!!!

Υλικά
300 γραμμάρια πούδρα αμυγδάλου  η αλεσμένο αψητο αμυγδαλο
1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 τσιμπιά αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
1 βανιλια
3 κουταλιές καλαμποκέλαιο
2 κουταλιές γνήσιο μέλι 🍯
2 κουταλιές ταχίνι,εάν χρειαστεί λίγο παραπάνω η ζύμη προσθέτουμε.
Αμύγδαλα ολόκληρα για επανωυ.

ψήνουμε πάντα πάνω σε λαδόκολλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς κελσίου 8 λεπτά έως 10 να μην καούν από κάτω προσέξτε γιατί μετά πικριζουν.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=-uISVJxvbcg
 
 

Δευτέρα 7 Απριλίου 2025

Αρακάς πολύ νόστιμο λαδερό φαγητό !!!

Σημερινό ... Αρακάς όπως τον φτιάχνω και γλύφουν και το πιάτο !!!! Σκέτο γλύκισμα !!!!

Υλικά

500 γραμ αρακά κατεψυγμένο -προτιμώ Αινο -βράζει πιο καλά χωρίς τσόφλια

Ελαιόλαδο

3 κρεμμυδάκια φρέσκα σε ροδέλλες

5 κλωναράκια άνηθο ψιλοκομμένο

1 πιπεριά φλωρίνης  σε ροδέλες κομμένη

1 πατάτα μεγάλη κομμένη σε μικρά κυβάκια

2 μέτρια καρότα κομμένα σε μικρά κυβάκια

6 ντοματίνια κομμένα στην μέση -ή μία ντομάτα ψιλοκομμένη

1 κουταλιά πελτέ ντομάτας

3 μεγάλα μανιτάρια κομμένα σε φετούλες τα στρογγυλλά τα φθηνά

Αλάτι χοντρό θαλασσινό πάντα -πιπέρι -λίγη γλυκιά πάπρικα -ελάχιστη ζάχαρη για να σπάσει την ξινίλα της ντομάτας και αν θέλετε προαιρετικά 1 κύβο ότι να είναι σε γεύση .

.


Εκτέλεση

Σαν αρχή αδειάζω τον αρακά στην κατσαρόλα όπως είναι παγωμένος και τον σκεπάζω με ζεστό νερό .

Μόλις πάρει μία βράση τον σουρώνω ..Ετσι λένε φεύγουν τα πολλά συντηρητικά .

Βάζω σε στεγνή κατσαρόλα το λάδι να ζεσταθεί και προσθέτω τον αρακά τα κρεμμυδάκια τα ντοματίνια τα καρότα το αλατοπίπερο την ζάχαρη την πάπρικα και σοτάρω για λίγα λεπτά .

Εχω ζεστάνει νερό στον βραστήρα και προσθέτω -Να σκεπάσει τα υλικά αρκετά .

Κλείνω την χύτρα και μαγειρεύω από την στιγμή που θα σφυρίζει για 20 λεπτά .

Ανοίγω την κατσαρόλα και προσθέτω τον πελτέ τον άνηθο τα μανιτάρια -εγώ επειδή μου αρέσει προσθέτω κ μία σκελίδα σκόρδο λιωμένη -προαιρετικά .

Προσθέτω και τις πατάτες .

Κοιτάω να δώ αν έχει το φαγητό νερό να βράσουν τα υλικά ..αν δεν έχει προσθέτω 1 ποτήρι σχεδόν ζεστό .

Κλείνω και μαγειρεύω άλλα 10 λεπτά .

Ανοίγω την χύτρα δοκιμάζω λίγο μήπως θέλει πχ αλάτι κ κοιτάω αν εχει δέσει η σάλτα .

Αν δεν έχει δέσει μαγειρεύω με ανοιχτή την κατσαρόλα για λίγα λεπτά και ... ετοιμο !!!

Εννοείτε οτι μαγειρεύεται κ σε απλή κατσαρόλα ..Καλή όρεξη στο ονειρεμένο αυτό φαγάκι !!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ !!!
 

Το ΚΑΛΥΤΕΡΟ Νηστίσιμο ΜΙΛΦΕΙΓ Εύκολα Και Γρήγορα!!!

Πώς Να Φτιάξεις το ΚΑΛΥΤΕΡΟ Νηστίσιμο ΜΙΛΦΕΙΓ Εύκολα Και Γρήγορα!!!Ανακαλύψτε τη συνταγή για ένα εύκολο και γευστικό νηστίσιμο μιλφέιγ που μπορείτε να φτιάξετε με λίγα υλικά και χωρίς γαλακτοκομικά ή αυγά! Ιδανικό για τη Σαρακοστή ή για όποιον ακολουθεί νηστεία, αυτό το γλυκό θα εντυπωσιάσει τους πάντες. Μάθετε βήμα-βήμα πώς να το ετοιμάσετε εύκολα και γρήγορα!

    ΥΛΙΚΑ
280 γρ. ζάχαρη
110 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
650 γρ. νερό
2 βανιλίνες
1 κ.σ. μαργαρίνη
400 ml φυτική σαντιγί
2.5 πακέτα σφολιατίνια
άχνη ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι και το νερό μέχρι να βράσουν.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τις βανιλίνες, τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε καλά.

Σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει τελείως.

Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ τη φυτική κρέμα μέχρι να γίνει σαντιγί.

Αφρατεύουμε την κρέμα, την προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ μαζί με τη σαντιγί και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Σε ένα ταψί 20×25 εκ. βάζουμε μια στρώση σφολιατίνια ολόκληρα και ρίχνουμε από πάνω τη μισή κρέμα.

Θρυμματίζουμε λίγα σφολιατίνια και ρίχνουμε από πάνω την άλλη μισή κρέμα.

Θρυμματίζουμε και τα υπόλοιπα σφολιατίνια.

Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για περίπου 1-2 ώρες.

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=J9pnweZpWwU
 

Τσιζκεικ ατομικά !!!


 Τσιζκεικ ατομικά Θεϊκά !!!....

 ΥΛΙΚΑ -ΕΚΤΕΛΕΣΗ

150 γρ. μπισκότα Digestive τα χτύπησα στο μούλτι και τα ανακάτεψα με 60 γρ.βούτυρο (ανάλατο)λιωμένο.

Μοίρασα σε 12 φορμάκια που είχα βάλει χαρτάκια και πίεσα καλά το μείγμα.

Χτύπησα στο μίξερ 300 γρ. τυρί κρέμα να αφρατέψει με 100γρ. ζάχαρη  και μετά ένα ένα πρόσθεσα  2 μεγάλα αβγά.

Πρόσθεσα 2 βανίλιες,1κ.σ.χυμό λεμόνι και μιάμιση κ.σ.αλεύρι γ.ο.χ.

Τέλος 185γρ.κρ.γάλακτος και τα χτύπησα όλα μαζί.

Μοίρασα την κρέμα στα φορμάκια κι έψησα στους 160β.αέρα για 15 λεπτά.

Αφού ψήθηκαν τα έβαλα να κρυώσουν στο ψυγείο και για γαρνίρισμα τη μαρμελάδα μου βερίκοκο και φρούτα..

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Ελινα Σκλαβου-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Φασολάκια ..Λαδερό φαγητό !!!

Σήμερα  τρώμε φασολάκια...!!!

 ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 κιλό φρέσκα φασολάκια ή κατεψυγμένα ,τα ζεμάτισα.

Σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο σοτάρω 2 κρεμμύδια σε ροδέλες,4 σκ.σκόρδο, ρίχνω 1κ.σ.ζάχαρη κι ανακατεύω.

Αφού μαραθούν προσθέτω 1κ.γ.πελτέ,3 ντομάτες τριμμένες,αλάτι, πιπέρι, μισό ματσάκι μαϊντανό...και τα φασολάκια.

Ανακατεύω για 5 λεπτά, συμπληρώνω νερό να μισοσκεπαστοΎν και σκεπάζω με καπάκι.

Σιγοβράζω περίπου 30 λεπτά, προσθέτω λίγο ακόμα μαϊντανό ψιλοκομμένο και βράζω άλλα 10 λεπτά.... !

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Ελινα Σκλαβου-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!
 

Τουλουμπάκια αγαπημένα !!!

 Τουλουμπάκια!!!😋Τα θυμόμαστε εσείς;; Εμεις πάντως ναι !!!

ΥΛΚΙΑ -ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πρώτα έφτιαξα ένα σιρόπι με 3 φλυτζάνες του τσαγιού ζάχαρη,2 φλ.νερό ,1 κ.σ.μέλι,1 κ.σ.γλυκόζη και 1κ.σ.χυμό λεμονιού.

(φλιτζάνια 200 γραμμαρίων χρησιμοποιώ ).

Τα έβρασα όλα μαζί για 10 λεπτά, έσβησα και άφησα να κρυώσει.

Για τη ζύμη:

Σε μια κατσαρόλα έβαλα 2 φλ.τσαγιού νερό, μιάμιση φλ.αλεύρι γ.ο.χ.(κοσκινισμένο),1 φλ.τσαγιου ψιλό σιμιγδάλι,2 κ.σ.βούτυρο,1κ.γ.ζάχαρη και μια πρέζα αλάτι.

Ανακάτεψα για 4- 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά κι όταν η ζύμη μαζεύτηκε γύρω από την κουτάλα μου ανέσυρα από τη φωτιά.

Την άφησα να κρυώσει και πρόσθεσα ένα ένα 3 αυγά,χτυπώντας στο μίξερ.

Εγινε μια μαλακή ζύμη και την έβαλα σε κορνέ με μεγάλη μύτη.

Με το κορνέ πάνω σε τηγάνι με άφθονο ηλιέλαιο έφτιαχνα τουλουμπάκια 3-4 εκατοστών(κόβοντας τα με λαδωμένο ψαλίδι)και τηγάνισα σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδισουν πολύ καλά.

Τα αφαιρώ με τρυπητή κουτάλα και καυτά τα βάζω μέσα στο σιρόπι για κανένα πεντάλεπτο....

Μέχρι να γίνει η επόμενη τηγανιά περίπου..😉

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Ελινα Σκλαβου-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!