Σημερινό ... Αρακάς όπως τον φτιάχνω και γλύφουν και το πιάτο !!!! Σκέτο γλύκισμα !!!!
Υλικά
500 γραμ αρακά κατεψυγμένο -προτιμώ Αινο -βράζει πιο καλά χωρίς τσόφλια
Ελαιόλαδο
3 κρεμμυδάκια φρέσκα σε ροδέλλες
5 κλωναράκια άνηθο ψιλοκομμένο
1 πιπεριά φλωρίνης σε ροδέλες κομμένη
1 πατάτα μεγάλη κομμένη σε μικρά κυβάκια
2 μέτρια καρότα κομμένα σε μικρά κυβάκια
6 ντοματίνια κομμένα στην μέση -ή μία ντομάτα ψιλοκομμένη
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
3 μεγάλα μανιτάρια κομμένα σε φετούλες τα στρογγυλλά τα φθηνά
Αλάτι χοντρό θαλασσινό πάντα -πιπέρι -λίγη γλυκιά πάπρικα -ελάχιστη ζάχαρη για να σπάσει την ξινίλα της ντομάτας και αν θέλετε προαιρετικά 1 κύβο ότι να είναι σε γεύση .
.
Εκτέλεση
Σαν αρχή αδειάζω τον αρακά στην κατσαρόλα όπως είναι παγωμένος και τον σκεπάζω με ζεστό νερό .
Μόλις πάρει μία βράση τον σουρώνω ..Ετσι λένε φεύγουν τα πολλά συντηρητικά .
Βάζω σε στεγνή κατσαρόλα το λάδι να ζεσταθεί και προσθέτω τον αρακά τα κρεμμυδάκια τα ντοματίνια τα καρότα το αλατοπίπερο την ζάχαρη την πάπρικα και σοτάρω για λίγα λεπτά .
Εχω ζεστάνει νερό στον βραστήρα και προσθέτω -Να σκεπάσει τα υλικά αρκετά .
Κλείνω την χύτρα και μαγειρεύω από την στιγμή που θα σφυρίζει για 20 λεπτά .
Ανοίγω την κατσαρόλα και προσθέτω τον πελτέ τον άνηθο τα μανιτάρια -εγώ επειδή μου αρέσει προσθέτω κ μία σκελίδα σκόρδο λιωμένη -προαιρετικά .
Προσθέτω και τις πατάτες .
Κοιτάω να δώ αν έχει το φαγητό νερό να βράσουν τα υλικά ..αν δεν έχει προσθέτω 1 ποτήρι σχεδόν ζεστό .
Κλείνω και μαγειρεύω άλλα 10 λεπτά .
Ανοίγω την χύτρα δοκιμάζω λίγο μήπως θέλει πχ αλάτι κ κοιτάω αν εχει δέσει η σάλτα .
Αν δεν έχει δέσει μαγειρεύω με ανοιχτή την κατσαρόλα για λίγα λεπτά και ... ετοιμο !!!
Εννοείτε οτι μαγειρεύεται κ σε απλή κατσαρόλα ..Καλή όρεξη στο ονειρεμένο αυτό φαγάκι !!!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ !!!