Δευτέρα 7 Απριλίου 2025

Αρακάς πολύ νόστιμο λαδερό φαγητό !!!

Σημερινό ... Αρακάς όπως τον φτιάχνω και γλύφουν και το πιάτο !!!! Σκέτο γλύκισμα !!!!

Υλικά

500 γραμ αρακά κατεψυγμένο -προτιμώ Αινο -βράζει πιο καλά χωρίς τσόφλια

Ελαιόλαδο

3 κρεμμυδάκια φρέσκα σε ροδέλλες

5 κλωναράκια άνηθο ψιλοκομμένο

1 πιπεριά φλωρίνης  σε ροδέλες κομμένη

1 πατάτα μεγάλη κομμένη σε μικρά κυβάκια

2 μέτρια καρότα κομμένα σε μικρά κυβάκια

6 ντοματίνια κομμένα στην μέση -ή μία ντομάτα ψιλοκομμένη

1 κουταλιά πελτέ ντομάτας

3 μεγάλα μανιτάρια κομμένα σε φετούλες τα στρογγυλλά τα φθηνά

Αλάτι χοντρό θαλασσινό πάντα -πιπέρι -λίγη γλυκιά πάπρικα -ελάχιστη ζάχαρη για να σπάσει την ξινίλα της ντομάτας και αν θέλετε προαιρετικά 1 κύβο ότι να είναι σε γεύση .

.


Εκτέλεση

Σαν αρχή αδειάζω τον αρακά στην κατσαρόλα όπως είναι παγωμένος και τον σκεπάζω με ζεστό νερό .

Μόλις πάρει μία βράση τον σουρώνω ..Ετσι λένε φεύγουν τα πολλά συντηρητικά .

Βάζω σε στεγνή κατσαρόλα το λάδι να ζεσταθεί και προσθέτω τον αρακά τα κρεμμυδάκια τα ντοματίνια τα καρότα το αλατοπίπερο την ζάχαρη την πάπρικα και σοτάρω για λίγα λεπτά .

Εχω ζεστάνει νερό στον βραστήρα και προσθέτω -Να σκεπάσει τα υλικά αρκετά .

Κλείνω την χύτρα και μαγειρεύω από την στιγμή που θα σφυρίζει για 20 λεπτά .

Ανοίγω την κατσαρόλα και προσθέτω τον πελτέ τον άνηθο τα μανιτάρια -εγώ επειδή μου αρέσει προσθέτω κ μία σκελίδα σκόρδο λιωμένη -προαιρετικά .

Προσθέτω και τις πατάτες .

Κοιτάω να δώ αν έχει το φαγητό νερό να βράσουν τα υλικά ..αν δεν έχει προσθέτω 1 ποτήρι σχεδόν ζεστό .

Κλείνω και μαγειρεύω άλλα 10 λεπτά .

Ανοίγω την χύτρα δοκιμάζω λίγο μήπως θέλει πχ αλάτι κ κοιτάω αν εχει δέσει η σάλτα .

Αν δεν έχει δέσει μαγειρεύω με ανοιχτή την κατσαρόλα για λίγα λεπτά και ... ετοιμο !!!

Εννοείτε οτι μαγειρεύεται κ σε απλή κατσαρόλα ..Καλή όρεξη στο ονειρεμένο αυτό φαγάκι !!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ !!!